(HABER: EBRU BUKET EKE) - MHP Bolu İl Başkanı Durak, Belediye Başkanı Özcan’ın siyasi hesaplar ile yası yarıda kestiğini ve niyetinin halis olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Pençe Kilit Operasyonunda art arda aldığımız şehit haberleri üzerine bir video yayınlayarak Bolu Belediyesi sınırları içerisinde 7 günlük yas ilan ettiğini açıklamıştı. Bu karar birçok vatandaş tarafından olumlu karşılanırken bir taraftan da tartışmalara sebep oldu. Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak sosyal medya hesabından konuya dair bir video yayınlayarak, Özcan’ın acı üzerinden siyaset yaptığını ileri sürdü. Ayrıca 7 gün olarak açıkladığı yas gününü siyasi hesaplarla 6 güne indirdiğine dikkat çekti.

“SİYASİ HESAPLARLA İLAN ETTİĞİ YASI YARIDA KESTİ”

Durak’ın açıklaması şu şekilde:

“22 - 23 Aralık’ta 12 Kahraman askerimizin şehit olmasının akabinde acımızı bağrımıza bastık ama teröre teslim olmadık. PKK başta olmak üzere tüm bölücü terör örgütlerini lanetledik. Devletimiz, kahraman şehitlerimiz toprağa verilirken milletimizin ve şehitlerimizin intikamını almak için ardı ardına operasyonlarını sürdürmeye devam etti. Devlet terbiyemiz, siyasi duruşumuz, milli birlik ve kardeşliğimizle her zaman olduğu gibi yine devletimizin yanında olduk, kahraman ordumuzun muzaffer olması için dua ettik. Tabi bu acının üzerinden siyaset yapacak art niyetliler olacaktı, oldu da? Tanju Özcan, şehitlerimizin toprağa düşmesinden 3 gün sonra 25.12.2023 Pazartesi günü Saat:15:20 de, 7 günlük yas ilan etti. Yas tutmadaki niyeti halis olmayınca, siyasi hesaplarla ilan ettiği yası yarıda kesti. Hâlbuki yas ilan ettiği 7 günlük süre 01.01.2024 Saat:15:20 de bitiyorken, ilan ettiği yasın 31.12.2023 pazar sabahı sonlanacağını açıkladı. Ne yas tutabilmeyi becerebildi, ne de bu aziz milletin bir ferdine yaraşır şekilde davranıp milli birlik, dayanışma ve kardeşlikle hareket edebilmeyi… Şehitlerimizin aziz ruhunu incitenler hesabını maşeri vicdanda verecektir.”

Editör: Ebru Buket EKE