Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, YSK'ya Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuru yaptı.

(AA)

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne, herhangi bir ittifaka dahil olmadan gireceklerini, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurusunu yapacağını bildirdi.

Partisinin genel merkezi önüne kurulan platformda partililere seslenen Erbakan, Yeniden Refah Partisinin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde, çok ciddi, belirleyici bir siyasi güç olarak girdiğini söyledi.

Erbakan, yetkili kurullar ve teşkilatlarla, son derece kapsamlı istişare ve müzakereler yaptıklarını belirterek "İstişareler ve müzakereler sonucunda, 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimlerine tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan olarak girme kararı almış bulunuyoruz. Yine Yeniden Refah Partisi olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz bugün Yüksek Seçim Kuruluna başvurumu gerçekleştireceğim." diye konuştu.

Erbakan, partilileri 22 Mart'ta cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini bildirmek üzere ilçe seçim kurullarına imza vermeye davet etti.

Editör: Oğuzhan EKE