Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda “2018 Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

HABER: Aslı Akış

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezindeki toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Öğr. Üyesi Murat Alper, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneler Başkanı Şevki Erkal, AİBÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Ali Can Önal, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Muhammet Mustafa Gürdal, İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Taner Laçin ve 6 ilden 400 hastane yöneticisi katıldı.

Toplantıda verimlilik yerinde değerlendirme rehberi, stok analizleri, tedarik planlama, Bolu, Bartın, Düzce ileri insan gücü ve planlama, hasta hakları, çalışan hakları ve güvenliği, tıbbi sosyal hizmet birimleri uygulamaları, sağlık bakım hizmetleri, acil sağlık hizmetleri analizleri, MHRS Analizleri ve diğer hizmet süreçlerinde iyileşme sağlanması amacıyla bilgi paylaşımında bulunuldu.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper’in açılış konuşmaları ile başladı.

“ÇALIŞMALAR BİZE YOL GÖSTERİYOR”

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak; “Ekibimle beraber 6 ilimizi kıymetli bir organizasyonda Bolumuzda ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. 2018 yılı verimlilik uygulamalı bilgilendirme toplantısında inşallah çok güzel oturumlar olacak. Daha iyiyi daha güzeli bulabilme mükemmele ulaşabilme noktasında bu toplantının hayırlara vesile olmasını temennisi ediyorum. Sayın genel müdürümüz ve başkanlarımızın özellikle illeri bilgilendirici, yol gösterici diğer illerle kendimizi kıyaslayıcı yerimizi de tespit etme noktasındaki çalışmaları bize yol gösteriyor” diye konuştu.

“GÜZEL SONUÇ ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper; verimlilik toplantısı sonunda güzel sonuçlar alınacağını kaydederek; “İyi bir toplantı olmasını diliyorum. Daha önce yaptığımız sekiz toplantının geri dönüşleri çok iyi. Biz sağlıkta sihirli bir formül yok. İnsan yoğun bir sektör olduğumuz için sihirli bir değnek dokunacak her şeyi düzeltecek yok. Onun yerine çok sayıda unsuru gözden geçirerek onların düzelmelerinin birleşiminden oluşan etki ile güzel sonuç alacağımıza inanıyoruz. Her zaman daha iyisi mümkün” ifadelerini kullandı.

Verimlilik uygulamaları toplantısı yapılan açıklamaların ardından gün boyu farklı oturumlar ile devam etti.

Editör: TE Bilisim