İlimiz protokolü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladılar.

“TÜRK MİLLETİNİN TARİHİNDE DÖNÜM NOKTASI OLUŞTURAN TARİHLERDEN BİRİDİR”

Bolu Valisi Aydın Baruş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Baruş; “Ülkemizin her köşesinde coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının kalplerinde dostluk ve kardeşlik hislerinin yeşermesinde ve yaşatılmasında önemli bir vesile teşkil etmektedir.” dedi.

Vali Baruş mesajında şu ifadelere yer verdi; "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci yıldönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir iftihar ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası oluşturan tarihlerden biridir.  Bundan 98 yıl önce ülkemizin istiklaline ve birlikte yaşama iradesine kast eden şer güçlere karşı her türlü imkânsızlık içerisinde verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın devam ettiği süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı milletimizin bağımsızlık iradesinin sarsılmaz ve dokunulmaz olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.  Türkiye Büyük Millet Meclisinde oluşan milli irade yurdumuzun dört bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızı bağımsızlık mefkûresi etrafında tek bir ses olarak birleştirmiş, İstiklal Mücadelemizin zafere ulaşmasını temin etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin otaya koyduğu bu sarsılmaz irade esaret altında yaşayan diğer milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinde sergilenen bu ruh o günden bugüne ülkemizde milli egemenliğin teminatı olmuştur. 15 Temmuz 2016’da milletimizin bağımsız ve hür yaşama iradesini esaret altına almayı amaçlayan melun darbe teşebbüsüne karşı milletimizin ortaya koyduğu mücadele ruhu “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” düsturunun insanlarımızın benliğinde yok edilemez bir sağlamlıkta yer ettiğinin en güzel numunesi olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan gününün bayram olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye Cumhuriyetinin daima payidar kılınmasında ve milletimizin bağımsızlık iradesinin yaşatılmasında yeni nesillere verdiği önemi ve güveni göstermektedir. Ülkemizin her köşesinde coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının kalplerinde dostluk ve kardeşlik hislerinin yeşermesinde ve yaşatılmasında önemli bir vesile teşkil etmektedir. Sevgili çocuklarımızın belleklerinde ve kalplerinde yer eden vatan ve millet sevgisi,  onların gözlerindeki yaşama sevinci ve geleceğimizi aydınlatan umut ışığı ülkemizin mutlu yarınlarına olan inancımızı bir kat daha güçlü kılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98’inci yıldönümü vesilesiyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve özgür yaşama iradesini borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Geleceğimizi emanet ettiğimiz sevgili çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

“23 NİSAN RUHUNA İLELEBET SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda “15 Temmuz hain darbe kalkışmasında bir kez daha görüldüğü gibi bu Millet, iradesine kast edecek her türlü düşmana tıpkı 23 Nisan 1920 tarihinde olduğu gibi kararlılıkla ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyecek ve karşı duracak. 23 Nisan ruhuna ilelebet sahip çıkacağız. Millet egemenliğini simgeleyen Gazi Meclisimizin kuruluş yıldönümünü ve yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın şanlı bayramını yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Yılmaz’ın mesajı şöyle: “Türk Milleti bundan 98 yıl önce, tüm imkansızlıklar ve güç şartlara rağmen, kendi hür iradesi doğrultusunda var olma kararlılığını göstererek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurdu ve Kurtuluş Mücadelesi’ne hız verdi. Gazi Meclisimizin çatısı altında bağımsızlık yolunda ödün vermeden ilerleyen Milletimizin birlik ve beraberliği, tüm dünya halklarına örnek bir zafer olarak tarih sayfalarında yerini aldı. Bu özel günü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla geleceğimizi inşa edecek çocuklarımıza, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak armağan etmenin onur ve mutluluğunu her zaman kalplerimizde hissediyoruz.

23 Nisan’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle kutlamanın yanı sıra, ulusal egemenliğinden başka hiçbir erke boyun eğmeyen Türk Milleti’nin onur madalyası olarak da göğsümüzde taşıyoruz. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında bir kez daha görüldüğü gibi, bu Millet, iradesine kast edecek her türlü düşmana tıpkı 23 Nisan 1920 tarihinde olduğu gibi kararlılıkla ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek karşı koyacaktır. Güçlü Türkiye’nin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın da şanlı tarihimizden aldıkları özgüvenle milli değerlerimize sahip çıkacaklarına olan inancımızdır tamdır.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli egemenliğimiz için mücadele eden bütün kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyor; tüm dünya çocuklarının ve Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum.”

“ÇOCUKLARIMIZ EN KIYMETLİ HAZİNEMİZDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özcan; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti için çok büyük öneme sahip olan bu özel günü Türk ve Dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan etmiştir” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, çocukların geleceğe dair bir hazine olduğunu belirterek; “Bugün bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin timsali olduğu milli egemenliğe, demokrasiye ve Cumhuriyet’e sahip çıkma görevi ile karşı karşıyayız. 98.yılını kutladığımız ve Kurtuluş Savaşına rehberlik eden Gazi Meclisimiz, AKP iktidarı tarafından ayak bağı olarak görülmekte, milletimizin iradesini ve egemenliğini gasp etmeye çalışmalarına devam etmektedir. Ancak bu girişimleri başarısız kılınacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, tarihten aldığı sorumlulukla, başta egemenlik olmak üzere Türk Milletinin tüm haklarının korunması için mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti için çok büyük öneme sahip olan bu özel günü Türk ve Dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan etmiştir. Çocuklarımız geleceğe dair en kıymetli hazinemizdir. Ve şundan eminiz ki Çocuk Bayramının 99. yılını özgür, çağdaş, huzurlu ve daha yaşanabilir bir Türkiye’de kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

"DÜNYADA İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI"

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Egemenliğin ilan edildiği bu anlamlı günü, geleceğin teminatı olan tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini hatırlattı.

Bu anlamlı bayramın Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değeri ve önemi de ayrıca ortaya koyduğunu belirten İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 23 Nisan’ın çocukların bayramı olduğunun altını çizerek şunları söyledi:  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceğin güçlü, müreffeh ve lider Türkiye’sini inşa edecek çocuklarımızın bayramıdır. Aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin Türkiye’sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bütün arzumuz, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

"98. YILDÖNÜMÜ GURUR VE SEVİNÇLE KARŞILIYORUZ"

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ulusal egemenliğimizin en yüksek ve kutsal makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 98. yıldönümünü büyük bir gurur ve sevinç ile karşılıyoruz. Millet olarak verdiğimiz bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemizin en zorlu dönemlerinde dahi kapıları her zaman açık tutulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bağımsızlık mücadelemizin zaferlerle taçlandırılmasında en büyük güç ve dayanak olmuştur.

İstiklal mücadelemizi sevk ve idare eden Meclisimiz, milli irade dışında hiçbir iradenin kabul edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiş, kendisine benzer mücadele içinde olan milletlere örnek olmuştur. Bugün de demokrasimizin ve geleceğimizin en büyük teminatlarından birisi durumundadır.

Bizler de Bolu iş dünyası olarak, büyük Cumhuriyetimizin önündeki hedeflere ulaşmasında kendi üzerimize düşen görev ve sorumlulukları, dün olduğu gibi bugün de eksiksiz yerine getirme gayreti içinde olacağız.

Bu düşüncelerle, Atatürk’ün bu güzide günü armağan ve emanet ettiği, ulusal egemenliğimizin mirasçıları ve yarınlarımızın sahibi çocuklarımızın, halkımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusal egemenliğimizin bütün kahramanlarını saygı ve minnetle yad ediyorum.”

 

Editör: TE Bilisim