Hz. Ali’nin güzel bir sö­züyle vecize haline gelen “Bana bir harf öğrete­nin kölesi olurum.”

24 Kasım 1928 tarihiyle Millet Mektepleri'nin açılışıdır ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Atatürk; “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Öğretmen; insanlara eğitilmeyi ve öğretmeyi amaçlayan çocuklara ve gençlere eğitim ve öğretim alanında yön vere, onlara rehberlik eden, onları yaşama hazırlayan yüce insanlardır. Öğrenmenler günü ise bu kutsal mesleğin kıymetinin bilinmesi, onlara değer verilmesi gerektiğini vurgulayan en güzel gündür.

Öğretmenlere hak ettikleri değerin verilmesi, toplumdaki saygınlığını korumalıyız. Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarının hepsini bizim için harcar.

Atatürk; “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”

Kalkınmanın en temel şartı eğitim ve öğretimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin ve Medeniyetimizin teminatı olan çocuklarımızı başarıyla ve milletimize yakışır bir şekilde eğiten ve hazırlayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.