Eğitim Kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte yürüttüğü “Beyaz Bayrak Projesi” ödül töreni düzenlendi.

Törene Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Süleyman Özsarı ve okul müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, yaptığı konuşmasında Türkiye genelinde yaklaşık bir milyon personelin bulunduğunu belirterek; “18 milyon öğrencinin girip çıktığı kurumlarımızı Sağlık Müdürlüğümüz ile yaptığımız bu protokolle belli standartlara kavuşturmanın sevincinin yaşıyoruz Bu yıl çalışmalarımızı Sağlık Müdürümüzün de bizi harekete geçirmesiyle arttırarak devam ettirdik. Bu işbirliği çerçevesinde okullarımızın sağlık standartlarının artırılmasında bize destek olan İl Sağlık Müdürümüz Muhammed Emin Demirkol’a teşekkür ediyorum. Beyaz bayrak alan okullarımızın artmasının yanında beslenme dostu okullarımızın da artacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Süleyman Özsarı, proje kapsamında beyaz bayrak alan okul sayılarını artırmayı amaçladıklarını ifade ederek; “Toplum sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlı bu projede Milli Eğitim Müdürlüğümüzle çalışmalarınız devam ediyor. Okullarımızın beyaz bayrak almasıyla işimiz aslında yeni başlıyor. Bizim amacımız bu hijyen ortamını devam ettirmek ve sürekli bir netice almak. Müdürlüklerimizin birlikte oluşturduğu ekibimizle beyaz bayrak alan okul sayımızı yüzde yüze çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu projede emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2006 yılında iki bakanlığın imzaladığı protokolle uygulamaya konulan projede bu yıl 46 okul daha yürüttüğü çalışmalarla Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Çalışmalarıyla okullarını daha hijyenik bir hale getiren okul müdürlerine Beyaz Bayrak ve ödülleri verildi.

Editör: TE Bilisim