Bolu’da, ablasına şiddet uyguladığı için eniştesini silahla bacağından vuran zanlı M. C. adliyeye sevk edildi. M. C., gazetecilerin ‘neden yaptınız?’ sorusuna, ‘Bir daha ki sefere daha iyisini yapacağım’ şeklinde cevap verdi.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da, eşine uzun zamandır şiddet uyguladığı ve hakkında defalarca adli işlem yapıldığı öğrenilen 39 yaşındaki Orhan Karanfil, Ramazan Bayramı’nda da eşini darp etti. Kocasının şiddetine daha fazla dayanamayan kadın ailesinin yanına yerleşti.

Ablasının şiddet gördüğünü duyan 33 yaşındaki M. C., eniştesini telefonla arayarak tartıştı. İddiaya göre, Orhan Karanfil telefonda M. C.’ye hakaret ve küfürler savurunca, M. C. telefonu kapatarak Karanfil’in işyerine gitti.

Karanfil’in Bolu Sanayi Sitesi’nde bulunan işyerine giden M. C., yanında bulunan silahla Orhan Karanfil’i otomobilinden indiği sırada kurşun yağmuruna tuttu. M. C.’nin tabancasından çıkan 5 kurşundan biri Karanfil’in sağ bacağına isabet etti.

Karanfil, çevredeki esnaf tarafından yaralı halde İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Olay yerinden kaçan M. C. ise yaklaşık 1 saat sonra Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından Karanfil’i yaraladığı silahla yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M. C. adliyeye sevk edildi.

M. C.’nin emniyette verdiği ifadesinde, “Orhan Karanfil ablama sürekli şiddet uyguluyordu. Daha önce de aramızda bu yüzden tartışmalar yaşanmıştı. Bayram günü ablamı yine dövünce telefonla aradım ama bana da küfür ederek tehditler savurdu. Ailemi de tehdit etmeye başlayınca ben de ailemi korumak için bu olayı yaptım. Amacım korkutmaktı” dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim