Yığılca Belediyesi tarafından şehit ve gazi aileleri için düzenlenen iftar programına katılan ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu ağalar gibi ağırlandı.

Ağaoğlu’nun üst düzeyde ağırlandığı iftar programındaki tablo, tartışmaların gölgesinde Hoşafoğlu Köyü’ne kurulma aşamasında olan çimento fabrikasının tamamlanarak faaliyete geçmesinde bir engelle karşılaşmayacağına işaret etti.

Yığılca Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına bir yandan ilçede işsizliğe merhem olacağı ifade edilen, bir yandan da çevre kirliliği tartışmalarına neden olan Hoşafoğlu Köyü’ndeki çimento fabrikasının sahibi ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu katıldı. Protokolle aynı masada oturdu Ağaoğlu katıldığı iftarda büyük ilgi görürken üst düzeyde ağırlandı.

Düzce’nin siyasilerin ve bürokratlarının ilgi gösterdiği ve geniş katılımın sağladığı iftar programında, Ağaoğlu’nun yanı sıra fabrikanın ortaklarından Atalay Şahinoğlu da hazır bulundu.

ELEŞTİRİLERİ YANITLADI, KARARLILIK MESAJI VERDİ

Düzce protokolüyle aynı masada iftarını yapan Ağaoğlu’nun iftarın ardından sarf ettiği sözler dikkat çekti. Eleştirileri yanıtlar türden sözler sarf eden Ağaoğlu, ilçe halkına kendisini Yığılcalı bir vatandaş olarak hissettiğini söylemeyi ihmal etmedi.

ŞANTİYELERİNDE YIĞILCA HALKINDAN ÇALIŞANLAR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Türkiye’nin yatırım yapmaya ihtiyacı olduğunu, oğlu Alican Ağaoğlu ve ortağı Atalay Şahinoğlu ile birlikte dünyanın en çevreci çimento fabrikasını ilçeye kazandıracaklarını belirten Ağaoğlu, İstanbul’daki şantiyelerinde Yığılca’dan yüzlerce vatandaş olduğunu dile getirdi. “Güçlü bir Türkiye’yi istemeyenlerin üzerimizde oynadığı oyunları çok iyi biliyoruz.” ifadesini kullanan Ağaoğlu, zor şartlarda bile fabrikayı kurmakta kararlı olduğunu yineledi.

AĞAOĞLU'NA PLAKET

Yığılca Kaymakamı Furkan Sancaktutar ile Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit de Ağaoğlu’na övgü dolu sözler sarf etti. Konuşmaların ardından Ağaoğlu’na Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin tarafından desteğinden dolayı plaket verildi.

RUHSATI BİR AY ÖNCE YENİLEDİ

İftar programındaki tablo, bir ay önce ruhsatı yenilenen çimento fabrikasının önünde bir engel kalmadığı şeklinde yorumlandı.

 

Editör: TE Bilisim