Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Bolu’ya geldi. Yazıcı ilk olarak İhsaniye Mahallesi’nde bulunan Bolu Belediyesi el sanatları merkezini ziyaret ederek, kadınlarla sohbet etti.  Yazıcı, daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a ziyarette bulundu.

Haber: Aslı Akış

Ziyarete AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, belediye başkan yardımcıları ve partililer katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin’e destek olmak için Bolu’ya geldi. Yazıcı’nın ilk durağı Bolu Belediyesi El Sanatları Merkezi oldu. Ardından, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

“HAYATİ YAZICI’NI”N BOLU’YA GELMESİ BİZİ ONURLANDIRDI”

Yazıcı’yı makamında ağırlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Partimizin kurucularından, bakanlıklar, genel başkan yardımcılıkları yapmış, değerli büyüğümüz Hayati Beyin belediyemize teşrifleri bizi onurlandırmıştır” diyerek; “Biz de daha yeni belediye taşındık. Böyle bir seçim sürecinde de olsa Bolu’ya gelmesi bizi şereflendirmesi onurlandırdı. Önümüzde bir seçim süreci var, bu seçim süreci Türkiye’de çok özel bir döneme rastladı. Cumhurbaşkanlığı sisteminde yapılan ilk seçim. Biz parti kurduğumuzdan bu yana her seçim çok önemli oldu. Bu seçimin önemi diğer seçimlerle kıyaslanamayacak kadar önemlidir. Çünkü yeni modelle gittiğimiz ilk seçim. Bu konuda tabi ekonomik sıkıntılara rağmen vatandaşımızın çok sağduyulu hareket edeceğine yürekten inanıyorum. Bolu Belediye Başkanı olarak Boluluların destekleri, teşkilatımızın gücü ve bilhassa bakanlık yaptığı dönemlerde bize verdiği destek, cumhurbaşkanımızın bize verdiği destek Bolu’da çok ciddi işler yaptığımıza inanıyoruz. Bir şehri yeniden inşa ettik. Bu şehrin artık dünyada yaşanabilir en güzel şehirlerden bir tanesi olmasına ramak kaldı. Şehrin değişim dönüşümünü tamamladık” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ YAPISINI BOLU’DA OLUŞTURDUK”

Belediyecilik anlamında kurumsallığı Türkiye’de ilk defa kurduklarını ifade eden Yılmaz; “ İnşallah bu devam edecek. Mali anlamda da Türkiye’nin en güçlü yapısını Bolu’da oluşturduk. Türkiye’de bir şehrin bizimle yarışabilme şansı yok. Personel giderlerimiz yüzde 95’lerden, yüzde 18’e indi. Bütçemizdeki İller Bankası’na ait yüzde 95’lik pay şu an yüzde 28’lere inmiştir. Yüzde 72’si kendi gelirlerinden oluşan bir belediyeye dönüştük. Bu Türkiye’nin hayal edebileceği bir nokta değildir” dedi.

“FATİH BEYE DESTEK VERİLMESİNİ GÖNÜLDEN İSTİYORUM”

Konuşmasının sonunda Fatih Metin’e destek verilmesini gönülden istediğini belirten Yılmaz; “Bütün bunların oturması ve bir dünya şehrinin buradan çıkması arzumuzdur. Bu konuda bizim benim görevim sona ermiş olabilir ama arkasında büyük bir güçle bunların gerçekleştiğini herkes bilsin. Bu güçle beraber Bolu’nun şaha kalkması için bu gücü arkasına alacak şekilde Fatih Beye destek verilmesini gönülden istiyorum. Çünkü bizim için önemli olan ilimizdir, ülkemizdir. Şahıslar farklı, algıların farklı olmamasına gönülden inanıyorum. Bütün bakanlarımız destek olmak için Bolu’ya seferber olmuşlardır. Bu desteğin arkasının kesilmemesi için Bolu’da yaşayan bir vatandaş olarak talep ediyorum. Verdikleri desteklerden dolayı Hayati Beye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BOLU’YA SAĞLADIĞI KAZANIMLAR İÇİN TEBRİK EDİYORUM”

Başkan Yılmaz’ın makamında açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı sözlerine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başladı. Yazıcı; “Belediye başkanımız Alaaddin Yılmaz Bey ’bu güne kadarki çalışmalar, Bolu’nun çevresi ve çehresinin değişmesine dönük marka şehirler hedefimiz doğrultusunda Bolu’ya sağladığı kazanımlar için teşekkür ediyorum” dedi.

“BÜTÜN DÜNYA TÜRKİYE’NİN BU YEREL SEÇİMLERİNİ İZLİYOR”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri tüm dünyanın izlediğini belirten Yazıcı; “ Yerel seçim gündemindeyiz. Türkiye önemine uygun dünya gündeminin de var oluşunu dikkate aldığımızda yaşadığı süreçleri Türkiye’ye yönelik tutum ve davranışları değerlendirdiğimizde bütün dünya Türkiye’nin bu yerel seçimlerini izliyor. Seçim sonuçlarına anlam yüklemek için herkesin bir pozisyon alışı var. Ama bizim milletimiz feraset sahibidir, güçlüdür. Türkiye aleyhine yönelmiş hedefleri beklentileri her zaman boşa çıkarmışlardır.

Millet en demokratik hakkı olan oy verme hakkını kullanırken eleştirilerini yapar, taleplerini dile getirir bu da özgüveninin gereğidir. O işi icra edeceği noktaya geldiğinde yani sandığa gidip oy atacağı anda rasyonel davranır bunu gördük ve biz gücümüzü hep milletten aldık. Kimin vizyonu, referansı varsa zengin ise demokratik hakkını kullanırken 5 yıl süre ile o kadrolara emanet eder. Bolu’da da bunun değişmeyeceği inancındayım” ifadelerini kullandı.

“BİZ BİRLİKTE AK PARTİYİZ”

AK Parti'nin gücünü milletten aldığına değinen Yazıcı; “Biz görev ve yetki kullanırken hiç bir zaman milletimizi kandırmadık. Popülizm bizim siyasetimiz olmadı asla da olmayacak. Milletin güç olduğunun idrak içerisinde aldığımız yetki milletin efendisi değil hizmetkârı olarak kendimizi konuşlandırdığımız hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Bizim ilkeli tutumumuz, siyaset tarzımızı da dikkate aldığınızda 3 dönem kademe yöneticiliği, 3 dönem belediye başkanlığı, 3 dönem milletvekilliği diye bir sınırlama yaptık. Alaaddin kardeşimizin de bu 3 dönem kuralı doldu. Bu sebeple aday değil. Fatih Metin kardeşimiz de Alaaddin Bey’den beyden aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacak. Bolu bulunduğu coğrafyada bir marka şehir olma yolunda ilerleyecek. Bolu, Ankara ile İstanbul’a yakın ve çevre illerde yaşayan insanların görmek, dinlenmek istediği bir il. Bu da büyük bir zenginlik katıyor. Arkasında da hükümet desteği var hep birlikte Bolu’yu ileriye taşıyacağız. Biz birlikte AK Partiyiz, görevlerimiz geçicidir ama AK parti ile hukuksal bağımızı sağlayan görevlerimiz devam ediyor. Uzak durmayacağız çünkü birlikte AK Parti birlikte Türkiye’yiz. Bakışımız duruşumuz son derece önemli” diye konuştu.

“İNSANLIK İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR TEHLİKEDİR”

Son olarak Yeni Zelanda da iki camiye düzenlenen saldırıyı kınayan Yazıcı; “Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen bu çok gaddar, alçak eylem sonucu sanırım son rakamlar 50 dolayında insan orada camide, camilerde şehit edildi, katledildi. 21. yüzyıldayız. Böyle bir çağda insanlığın bu kadar müktesebatı varken böylesi eylemlerin icra edilir olması sadece insan katletmenin ötesinde değerlerin de katledilmesidir. Burada hukukçu kimliğimle ifade etmek isterim ki, eylemi icra eden maddi failler yani o silahları ellerine alıp, sırtlarında taşıyıp ya da nasıl taşıdılarsa onu kullanmak suretiyle bizzat eylemi icra edenler var ama söylemleri ile İslam düşmanlığı ile o insanları, o insanlık müsveddelerini bu eylemi icra edebilecek duruma getiren kişiler de var. Asıl onun sorgulanması gerekiyor. Bu insanlık için çok büyük bir tehlikedir. Dünya bu konuda, dünyanın sulhu huzuru için oluşturulmuş uluslararası örgütlerin artık gecikmeye lüksleri yok. Hemen bu olay dolayısı ile olayın arka tarafını bu perspektifle bakıp deşifre etmeleri insanlığın geleceği bakımından son derece kıymetlidir. Bir kez daha bu eylemcileri lanetliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya Köroğlu’nun bulunduğu tablo ve yöresel ürünler sepeti hediye edildi.

Editör: TE Bilisim