Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu İl Başkanlığı tarafından Bolu’daki muhtarlar, din görevlileri ve mahalle başkanlarının davetli olduğu bir toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda, mahallelerde, köylerde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri alındı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Atatürk Orman Parkında faaliyet gösteren bir toplantı salonunda düzenlenen buluşmaya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, muhtarlar ve din görevlileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, şehrin geleceği adına muhtarların şikayet, istek ve önerilerini iletmesini istedi. Doğanay şöyle konuştu; “2018 yılında ilk defa düzenlemiş olduğumuz şehir buluşmaları adı altında yapmış olduğumuz bu toplantıların ilkini burada gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıyı yapmaktaki gayemiz, öncelikle şehrin nabzını tutmak, şehrin geleceği ile ilgili düşünceleri, başta muhtarlarımız din görevlilerimiz olmak kaydıyla, hepimizin kanaat önderi kendi köyü ve mahallesinde görevli olan kişiler olarak şehir geleceği hakkında düşünceleriniz ve önerileriniz var. İnsanların dilek, temenni ve aynı zamanda şikayetlerini ortaya koyma noktasında, söz alıp bunların belirtilmesinde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu toplumumuzun genel olarak sıkıntısı. Burada her masada birer form var, özellikle istirham ediyoruz bunlara şehrin geleceği adına ülkemizin geleceği adına öneri ve aynı zamanda şikayetler noktasında düşünceler varsa bildiriniz. Şehrin geleceği adına, mahalle ve köylerimizin geleceği adına düşünceler varsa bunları yazmanızı sizlerden rica ediyoruz.

Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülke genelinde olduğu gibi kısa ve uzun vadede bölgemizi çeşitli yönlerden kalkındırmak için sizlerle birlikte bu bilgi alışverişini daha iyi ve verimli ve kalkınmaya yönelik olduğu için bu konuda çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu durumu adına kat edilen yolu ve bunu daha ileri götürmek için yapılan çalışmaları birlik ve beraberlik içinde dünyada söz sahibi bir ülke olacak şekilde bilinçle donatmak asli görevimiz. Milletten kopuk bir yapının başarılı olabilmesi mümkün değil. Eğer biz milletten kopuk bir siyasi anlayışın içinde olursak, bunun Türkiye’de örnekleri fazladır. Daha önceki siyasi partilere baktığımızda bugün o siyasi partilerin ülke siyasetinde söz sahibi olmadığını görüyoruz.”

“Muhtarlarımızla ne kadar övünsek az”

Toplantının devamında konuşmasını yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, muhtarlarla birlikte çalışarak şehri bu noktaya getirdiklerini ifade etti. Yılmaz, “Mahallelerde yapılan çalışmalarda ilk ters tepki onlara gelir onlardan sonra bize gelir. Allah’a binlerce şükür ki, 14 yıldır her mahallemizdeki muhtarlarımızla beraber özverili çalışmalarla şehrimizin bu noktaya geldiğini görüyorsunuz. Bolu’muz bütün beldeleri ilçeleri ile birlikte gelecekte turizm kenti olacak, spor kenti olacak, sağlık kenti olacak, üniversite kenti olacak sporun her branşının kamp merkezi olacak. Göreve geldiğimiz günden bugüne hep bu amaca yönelik hareket ettik. Çok mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Aldığımız bu mesafe muhtarlarımızla olan diyalogumuzla olmuştur. Onun için muhtarlarımızla ne kadar övünsek az. Muhtarlarla hizmet edenler arasında bağ olmak zorunda. Bu bağı biz eksiltmeden devam ettik. Bolu dünyada yaşanabilir en güzel kentlerden bir tanesi olacak. Bunun ayak sesleri duyulmaya başladı. Bugüne kadar hep kazdık, hep çile oldu artık olmayacak. Bu konudaki destekleri dolayısıyla, çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere mahallelerde bütün muhtarlarımızdan Allah razı olsun. Önerilerinizi ve görüşlerinizi bize belirtin.” diye konuştu.

“2018 inşallah başarılı ve bereketli olur”

Toplantıda son konuşmayı İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer yaptı. Yüceer şöyle konuştu; “2014’ten bugüne kadar 4 yılı tamamladık, muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. 112 köyümüzün 250 mahallesindeki dertler bizim de derdimiz bu bilinçle çalışıyoruz. Mevcut kaynaklarımızı sonuna kadar kullanarak, en fazla ve daha kalıcı şekilde hizmet üretebiliriz bunun gayreti içindeyiz. Bütün eksiklikleri tamamladık, diyemeyiz çünkü bu konuda takdir sizin. Köylerden aldığınız talepleri bize iletiyorsunuz, biz de mevcut imkanlar içinde değerlendirerek, birlikte verdiğimiz kararlarla hizmetleri sizlere ulaştırıyoruz. Bu yıl son yılımız inşallah, son dönemimiz. Bu son yılda siz muhtarların duygu ve düşüncelerini çok iyi hissediyoruz sizlerle beraberiz zaten. KÖYDES ödeneği noktasında Cumhuriyet tarihinin en büyük ödeneği geldi yaklaşık 32 milyon TL. Bolu Merkeze düşen pay burada 7 milyon TL. İl Özel İdaresi ile birlikte yaklaşık 10 milyonluk bir ödenek var. Bu ödeneği bize 2.5 milyon TL civarında kanalizasyon, 2.5 milyon TL civarında içme suyu, isale hattına ayırdık. Yok noktasında 60 kilometre 1. Kat asfalt, 96 kilometre 2. Kat asfalt yapımı noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2018 yılı diğer geçtiğimiz 3 yıla göre daha başarılı daha bereketli olur diye temenni ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından, toplantıya katılanlardan çözüm önerileri, istek ve şikayetler doldurulan formlar aracılığıyla alındı.

 

Editör: TE Bilisim