AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kentte bulunan yabancı uyruklulara belediye bütçesinden ayni ve nakdi yardım yapılmayacağını açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Siyasi hayatımızda ilk defa bu derece açık ve aleni bir şekilde ırkçılığa bir belediye başkanı tarafından ortaya koyulduğunu görüyoruz. Bu büyük bir utançtır. Bu utançtan Türk siyaseti sorumlu değildir. Bunu yapan sorumludur" dedi.

Ömer Çelik, "Bugünlerde belki de siyasi hayatımıza ilk defa karşılaştığımız bir durum ortaya çıktı ve maalesef bu durum çok negatif bir durum. Siyasi hayatımızda ilk defa bu derece açık ve aleni bir şekilde ırkçılığa bir belediye başkanı tarafından ortaya koyulduğunu görüyoruz. Bolu CHP Belediye Başkanı göreve gelir gelmez, kentte yaşayan mazlum Suriyelilere tüm yardımın kesildiğini beyan etmiştir.

"FAŞİST UYGULAMA"

"Bakın, bu bizim yurt dışında bir takım belediye başkanları vardır. Bunlar aşırı sağcı kafaya sahiptirler. Onların Türklere, Müslümanlara mültecilere karşı kullandığı dilin aynısıdır. Ve bu ilk defa oluyor. Üstelik bu belediye başkanı Kuran-ı Kerim'i öperek göreve başlıyor. Kendisini o öptüğü Kuran-ı Kerim'i okumayı davet ediyorum. Bakara 177’nci ayetin ne tavsiye ettiğini görecektir. “Asıl iyilik o kimsenin yaptığıdır ki, yetimlere yoksullara sevdiği maldan harcar” Milletimiz Bakara Suresi’nin 177’nci ayetine ruh köküyle bağlıdır. Şimdi bu faşist uygulamaya imza atanlar karşısında CHP yönetiminin ne dediğini duymak istiyoruz."

"UTANÇ VERİCİ BİR DURUM"

"Böylesine utanç verici bir şey tarihimizde hiçbir zaman olmamıştır. Biz her zaman misafirlikle anılan bir milletiz. Dolayısıyla bunların bu yaptığının, ne geleneğimizde ne bizim siyasi tarihimizde yeri olmayan bir husus olduğunun altını çizmek isterim. Bu büyük bir utançtır. Bu utançtan Türk siyaseti sorumlu değildir. Bunu yapan sorumludur."

“SANKİ MÜLTECİLER OLMASA HER YER CENNETMİŞ GİBİ”

"Avrupa’daki aşırı sağcıların, faşistlerin kullandığı argüman kullanılıyor. Sanki mülteciler olmasa her yer cennetmiş gibi; her türlü aksaklık, olumsuzluk bu mültecilere yüklenmeye çalışılıyor. Herhangi bir yerde problem varsa, hemen bu ölümden kaçıp bize sığınmış insanlara yıkılmaya çalışılıyor. Bolu Beyi'ne karşı tavır koymuş, Bolulu kardeşlerimizin bu zulme karşı gerekeni değerlendireceğini düşünüyoruz."

Editör: TE Bilisim