AK Parti Bolu İl Teşkilatı 16 Nisan referandum çalışmaları sonrasında teşekkür yemeğinde buluştu. Köroğlu sofrasında yapılan yemeğe protokolün yanı sıra muhtarlar ve birçok partili katıldı.

Ak partililer 16 Nisan’da aldıkları zaferi Köroğlu sofrasında düzenlenen yemekte kutladılar. Bolu il teşkilatı tarafından düzenlenen yemekte tüm AK Partililer bir araya geldi. Yemekte bir konuşma yapan Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay birlik beraberlik mesajı verdi.

Doğanay konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bir sevdamız var dedik. Ülke adına, millet adına, devlet adına, birlik ve beraberliğimiz adına bir sevdamız var dedik ve yola çıktık. 2001 yılında AK Parti kurulduğunda erdemliler hareketi olarak yola çıkan, şuan ki Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan 21 Mayısta Partimizin Genel Başkanı olacaktır. Ak Parti davasına 2001 yılında sahip çıkanlar olmasaydı, biz de bugün burada olamazdık. Ak partinin yolu aslında uzun bir hikâyedir. O uzun hikâyenin içerisinde birçok dostumuz, birçok ağabeyimiz görev yapmıştır ve bu hikâye çok daha uzun yıllar devam edecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemiz son yıllarda neredeyse her yıl bir seçim geçirdi. 7 Haziran seçimlerinde biraz sarsıldık. Kendimize gelmemize aynı zamanda titrememize vesile oldu. Ak Parti davasının lideri olan şuanda Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararı almasıyla birlikte 1 Kasım seçimlerine gittik. 1 Kasım seçimlerinden zaferle çıktık. Bu çok önemliydi. Saygıdeğer milletvekillerimiz Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun’dan Allah razı olsun. 18 ay boyunca bana her zaman destek oldular. 55 günlük süreçte biz bir sefere çıktık. Rabbim bizim o seferden zafer ile dönmemizi nasip eyledi. Onun için rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Milletimizin umudu da AK Parti. Bizde milletimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Milletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bizde milletimize hiçbir zaman yapamayacağımız işlerin vaadini vermedi. %62.40 ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranıyla Bolulu hemşerilerimiz bizim yüzümüzü düşürmedi.”

Doğanay’ın ardından kürsüye çıkan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer yaptığı konuşmada “Değerli arkadaşlar, değerli kardeşlerimiz. Mensubu olmakla övündüğümüz AK partimizin iktidarının 15. Yılında heyecanımızı, enerjimizi, hizmet aşkımızı birlik beraberliğimizi hiç azaltmadan yolumuza devam ediyoruz. Bizde il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız olarak böyle büyük bir camianın mensubu olarak, görev ve sorumluluklarımızın bilincinde hizmetlerimize devam ediyoruz. Köylerimizi karış karış geziyoruz. Hizmetlerimizi aksatmadan eksikleri ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Bu noktada son yapılan referandumda 487 köydeki seçime katılma oranları %90 seviyesinde gerçekleşmiştir. 487 köyümüzün tamamında ortalama olarak %76 oranında Evet oyu çıkmıştır. Bu anlamda tüm vatandaşlarımıza, tüm köylerimize teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti kadın kolları başkanı Arzu Aydın, çalışmalarda kadın kollarının önemine değinirken sürekli sahada olduklarını ifade etti ve sitem etti. Aydın, “Biz bu teşekkür yemeğinde ne o apartmanlara tek başlarına çıkan kadınların karşılaştıkları durumlardan ne de uğradığımız en büyük hakaretlerden olan yüzümüze tükürülmesinden bahsetmeyeceğiz slayt sunumu zaten bu özverinin yalnızca bir kısmını anlatıyor.Ancak rutin çalışma dışında tamamen bir sorumluluk bir vebal anlayışı içinde son gün dahi eksik kalan doğancı köyünü ziyaret eden kadın kollarımızı da söylemeden geçemeyeceğim.” diye konuştu.

Yemekte kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sistem değişikliğinin dünyada ilk defa kan dökülmeden geçtiğine değindi ve konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bir sistem değişikliği oldu. Sistem değişikliği için 50+1 oya ihtiyaç vardı. Seçimlere girmeden önce oylanan kamuoyu oylarında evet diyenlerin oranı yüzde 35 ti.  Her seçimde olduğu gibi kazandı ve bir destan yazıldı. Yüzde 35 ten yüzde 50 i le re tırmandı.  Türkiye yeni bir sistemi oluşturdu. Başkomutan recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm Bolu Ak Parti teşkilatı olmak üzere tüm Türkiye’de Ak Parti teşkilatlarına Allah razı olsun diyorum ve hepinize saygı duyuyorum.

Dünyada kolay kolay sistemler değişmez Fransa’da ihtilal oldu on binlerce insan öldü. Rusya’da, Çin’de ihtilalleler oldu. Türkiye’de sistem değişikliği kurtuluş savaşı ile birlikte oldu. İlk defa dünyada Tayyib Erdoğan’ın başkanlığında, başbakanımız ve bakanlarımızın kararları nezdinde ve milliyetçi hareket partisi başkanı öncülüğünde bir sistem değişikliği ve bir oylama yapıldı. Artık yeni bir sistem değişikliği yapıldı. Eski sistem yok. Onun için hepinizden Allah razı olsun diyorum. Bundan sonra sürekli seçimler yapılmayacak artık. Belediye başkanlığı seçimi, yapıldı. Tam icraata başlayacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi çıktı. Onun için frene bastık. Yanlış anlaşılma olur mu diye. Yetmedi tekrar milletvekilliği seçimi yapıldı. 3 veya 5 yıl olmadı yeni bir seçim daha yapıldı. Gene frene basıyoruz. İş yapmak yok. Milletvekili seçimi yaptık. Tekrar referandum seçimi yaptık. Şeytan taşlamaktan tavaf edemez olduk. Bundan sonra artık tavaf yapma zamanıdır.”

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise verilen emanetin en iyi şekilde korunacağını ifade etti. Fatih Metin şunları söyledi; “Bizim ne kadar büyük bir iş başardığımızı önümüzdeki dönem bu değerli millet çok daha iyi anlayacak. Çünkü zor bir süreçten geçtik. Soyut bir takım kavramlar üzerinden gittik. Muhalefetin yalanları ile mücadele ettik. İftiralarıyla, vatandaşı korkuya yönelten hamleleriyle mücadele ettik. Ama Allah’ın izniyle başardık, Bolu’da %62 aldık. 120 bin oyu geçti. Türkiye’de de %51 oyla Allah’a çok şükür bu milletin geleceğini çok daha aydınlık günlere taşıyan başlangıcı hep beraber yapmış olduk. Az önce yapılan antta son cümle de ne dedik. Bizim bu millete borcumuz var dedi. Bu emaneti bu millet 15 senedir bütün seçimlerde bize vermekte. Allah’ın izniyle yine 16 Nisanda aldığımız bu borcu, bu emaneti hep beraber daha iyi taşıyacağız, hep beraber bu ülkenin aydınlık yarınlara taşınmasında emek sarf edeceğiz, hep beraber çalışacağız inşallah. Bundan sonra olacak budur. Bundan sonra olacak artık bu milletin bize verdiği bu emaneti taşımaktır.”

Kürsüye son olarak çıkan Millet Vekili Fehmi Küpçü ise şöyle konuştu; “Ak Parti 3 Kasım 2002 yılından itibaren bugüne kadar o büyük medeniyet çınarını temsil eden anlayışıyla, milletiyle yol arkadaşlığı yapma noktasında Ak Parti bir hissiyat üzerinde siyaset yaptı. Hak bilmeyi, hak bildirmeyi, hakkını savunmayı, hukuku, ahlakı, erdemi, fazileti neticesinde yola girdi. Ak Parti bu hissiyatla yola çıktı. Millet merkezli siyaset anlayışında rahatça hayır dediğimiz evet ve hayırlı bir netice çıktı. Elbette ki, bundaki emek, buradaki teşkilatçı kardeşlerimin.”

 

Editör: TE Bilisim