24 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi partilerde milletvekili adayları belli oldu. 27 aday adayı bulunan AK Parti’de ise, ilk sırayı Arzu Aydın, ikinci sırayı Fehmi Küpçü, üçüncü sırayı ise Metin Vural aldı. Öte yandan mevcut milletvekili Ali Ercoşkun listede yer bulamadı.

Açıklanan liste AK Parti teşkilatlarında sevinçle karşılandı. Listeler hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, bundan sonraki sürecin halkın huzuruna çıkmak olduğunu ifade etti.

Milletvekili adayı Arzu Aydın, hem kadın aday hem de birinci sıra aday olduğu için mutlu olduğunu kaydetti.

Milletvekili adayı Metin Vural ise, 24 haziran akşamı Bolu’dan 3 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, açıklamalarda bulundu. Adayların hayırlı olmasının dileyen Doğanay, “Milletvekili adaylarımızın Bolu’muza, teşkilatlarımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Uzun bir süreç şahsım adına. 3 yıldır il başkanlığı görevini yürütüyorum, arkadaşlarımızla birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Hükümetin almış olduğu bir kararla birlikte bir erken seçim takvimi açıklandı. Bundan sonra da Bolu’da aday adaylık başvuruları başladı. Bolu’da mevcutta devam eden iki milletvekilimiz vardı. İki milletvekilinin adaylığı başvurusu sonrasında onlarla 25 aday adayı başvuru yaptı. Başvuru yapan tüm aday adaylarımızın, Bolu’nun milletvekilliğini yapabilecek, teşkilat geçmişi bulunan arkadaşlarımızdır. Bugün saat beş itibariyle de genel merkezimizin onayı ile birlikte YSK’ya listeler teslim edildikten sonra, Bolu’dan aday açıklanan arkadaşlarımız şöyle; Birinci sıra Arzu Aydın. Arzu Aydın 5 yılı aşkın bir süredir AK Parti Bolu Kadın Kolları başkanımız.  Benim il başkanlığım döneminde de birlikte yol aldığımız bir dava arkadaşımız. Fehmi Küpçü, ikinci sıra adayımız. Üçüncü dönem milletvekilliği. Bu da tanıdık bir isim yine teşkilatlarımızla birlikte görev yaptığımız bir kardeşimiz. Benim hayalim şuydu, merkez birinci bölge, ikinci bölge ve üçüncü bölge olmak üzere. Bölge olarak böyle bir düşünce oldu. Bölge olarak da böyle bir hassasiyeti insanlarımız gözetiyordu. Mudurnu, Göynük, Seben, Kıbrıscık’tan bir aday adayımız olsun diye gözetiyorduk. Bu liste itibariyle bir, merkez adayımız, iki Gerede, Yeniçağa, Dörtdivan, Mengen bölgesi adayımız, üç Mudurnu, Göynük, Seben Kıbrıscık o kısmı temsil eden bir aday arkadaşımız Metin Vural. Metin Vural kimdir?   Teşkilatlarımızda, AK Parti’nin ilk kurulduğu yıllarda kurucu gençlik kolları başkanlığı görevini üstlenmiş bir arkadaşımız. Sonuç olarak ikinci sıra milletvekili adayımız Gerede Gençlik Kolları İlçe Başkanlığından gelen bir arkadaşımız. Birinci sıra milletvekili adayımız Arzu Aydın 5 yıldır kadın kolları başkanlığı görevini yürüten bir arkadaşımız. Metin Vural kurucu gençlik kolları başkanımız.

27 aday adayı arkadaşımız hepsi birbirinden değerli arkadaşımız. Bu bir yarıştır. Bu yarışta Bolu’da 3 tane aday arkadaşımız belirlenecektir. Şu an 3 adayımız belirlenmiş oldu. Şu an başvuru yapan ve bu süreçte Bolu’ya ben de hizmet etmek istiyorum diyen 27 aday adayı arkadaşımız vardı. Şu an aday olan Arzu Aydın, Fehmi Küpçü ve Metin Vural kardeşimize de bir kez daha teşekkür ediyorum. Bolu’muza ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. An itibariyle bismillah deyip, milletimizin huzurunda divana durmaktır. Milletimizin huzurunda divana durduktan sonra da onların oylarına talip olup, milletimize hizmet etmek için yola çıkmaktır. 17 yıldır AK Parti olarak bunu zaten yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Listelerimizde Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da değişiklik olmuştur. Bunlar olacaktır, olmalıdır. Listeleri gördük, her tarafta değişiklik var. Bolu’da da değişkilik var. Değişiklikten ziyade önemli olan devam etmektir. Şu ana kadar AK Parti’de görev yapan tüm dava arkadaşlarımın hepsine şu an itibariyle görevi bırakacak olan arkadaşlarımın hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu ana kadar AK Parti adına yapmış oldukları çalışmalar için başta teşkilatlarım adına, Bolu adına teşekkür ettiğimi özellikle belirtmek istiyorum. Bu bir bayrak yarışıdır.” diye konuştu.

AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Arzu Aydın ise, duygularını şöyle dile getirdi; “Bir yola çıktık. Aday adaylığımız oldu. Ancak AK Parti siyasi hayatında Bolu’da 1’inci sırada şu ana kadar hiç kadın aday gösterilmemiş. Dolayısıyla hem kadın aday hem de 1’inci sıra gerçekten bu beklentimin çok çok üzerinde oldu. İnanılmaz mutluyum. Bunu cinsiyet ayrımcılığı yaparak söylemek istemem kadın - erkek siyasetçinin farklı konumlandırılmasına da karşıyım ama gerçekten bir kadının gerekli çalışmayı, çabayı, özveriyi ve sabrı gerek siyasi yaşamında gerekse özel yaşamında gösterdiği zaman evvela Allah’ın ve sonra partinin büyüklerinin Reis’in AK Parti Bolu camiasının sizi takdir ettiğini görüyorsunuz, biliyorsunuz ve bunun meyvesini alıyorsunuz.

Kaç yıllık duamdır; doğduğum, büyüdüğüm rabbim izin verirse topraklarına gömüleceğim Bolu’ya hizmet etmek dağına, taşına baktığım zaman Allah’ım buraya bana hizmet etmeyi nasip et diye dua ettiğim memleketimde rabbim seçimlere erdirir bizi de vekil olarak Ankara’ya gitmek bize nasip olursa bu ettiğim duanın karşılığını vermek bu camianın Bolu’nun, memleketimin bize gösterdiği bu sevginin, ilginin karşılığını vermek benim için en büyük ibadet olacak. Rabbim çıktığımız bu yolda utandırmasın.

Çok büyük bir haylim var inşallah Bolu hakkettiği AK Partili 3 vekile bu seçimde bizim azmimiz, sabrımızla ulaşacak. Ben 24 Haziran’da inşallah şu meydanda il başkanımla beraber kutlama yapacağıma canı gönülden inanıyorum. Bu vesile ile bu güne kadar arayan, adaylığım açıklandıktan sonra telefonlarla soran yanımda olan ama asıl bu sürece kadar yanımda olan tüm kardeşlerime, eşime, dostuma, aileme binlerce kere teşekkür ediyorum. bu güne erdiren Rabbime şükrediyorum.

 

AK Parti Bolu 3. Sıra Milletvekili Adayı Metin Vural ise şöyle konuştu; “Biz aday adaylığını açıklandıktan sonra yoğun bir aday adaylığı çalışma temposu içinde dolaştık teşkilatlarımızla, vatandaşlarımızla görüştük. Bu noktada bekliyorduk açıkçası listede adımız olabileceğini düşünüyorduk.

Ben Metin Vural 2002 yılında AK Parti ilk kurulduğu zaman gençlik kolları kurucu il başkanı olarak görev yaptım. Daha sonra kamu’ da görev yaptım.  En son Kredi ve Yurtlar Kurumunda yurt müdürü olarak görev yapmakta idim. Her ne kadar kamuda da olsak siyasetin içine bir kere girdikten sonra biz kopmadık teşkilatımızdan, partimizden. Bizim için Sayın Cumhurbaşkanımızın bizi listeye koyması büyük bir onurdur. Burada sıralamanın önemi yok. Partimiz bir bütünlük içerisinde inşallah 24 Haziran seçimlerinde birlik ve beraberlik içerisinde yeniden Bolu’da 3-0’ı yakalayacağına inancımız tam.

Bolu’da 3 tane aday adayımız var. İlk defa Bolu’da bayan adayımız var, şu andan itibaren Arzu hanım. Tabi seçim çalışmaları şu şekilde ilerleyecek. Partimizin bir disiplini var. Seçim Koordinasyon Merkezi’nin bize göstermiş olduğu çalışma programı içerisinde seçim çalışmalarını yapacağız ama bunun yanında ben aynı zamanda Mudurnuluyum. 2014 yılında Mudurnu Belediye Başkan aday adayı olarak çıkmıştım. O zamanlar aday olamamıştım ve dedim ki; “hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır vardır”. O gün Mudurnu Belediye Başkanı olamamıştım, hiç üzülmemiştim Rabbim bir kapıyı kapatır başka bir kapıyı açar. Sonuç itibariyle bugün 4 yıl sonra Cenab-ı Allah Bolu milletvekili adaylığını nasip etti. Bizim uzun yıllardır Göynük, Kıbrısçık, Seben bölgemizde özellikle Mudurnu’dan bir adayımız çıkmadı. Ben Mudurnulu olmam sebebiyle inanıyorum ki; benim hemşerilerim bize çok büyük teveccüh gösterecekler. İnşallah Bolu’da 3-0’ı yakalayacağımıza inanıyorum.”

Editör: TE Bilisim