Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şehre yeni üniversitelerin açılmasına karşı çıkanlara, tepki göstererek, “Bolu’da herhangi bir üniversitenin kurulmasına karşı çıkmak, Bolu’nun gelecekle ilgili herhangi bir tasarımı ve düşüncesi olmayan insanların lafıdır” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın, ‘Üniversitemizde yer alan Teknik Branşlardaki Fakültelerin ayrılarak, oluşturulacak yeni bir Teknik Üniversite adı altında toplanması” önerisine karşı çıkanlara tepki gösterdi.

Bolu’nun üniversite kenti olması için alt yapıların sağlıklı kurulması gerektiğini belirten Yılmaz, “Bolu, spor, sağlık, turizm ve üniversite kenti olacak. Hedefimiz bu. Eğer bu şehir üniversite kenti olacaksa, üniversite kenti olacak alt yapıları sağlıklı kurmak lazım. Biz şu an Bolu Belediyesi olarak 3 tane üniversite alanı tahsis etmiş durumdayız. Bolu’da herhangi bir üniversitenin kurulmasına karşı çıkmak, Bolu’nun gelecekle ilgili herhangi bir tasarımı ve düşüncesi olmayan insanların lafıdır. Eğer bir şehir geleceği düşünecekse ve bu şehirde üniversite kenti olması lazım. Coğrafyası buna müsait. Birden fazla burada üniversite olması bu şehrin değerini azaltmaz, yükseltir. İzzet babamız ise 2 şeye önem vermiştir. Sağlık ve eğitim. İzzet babamız burada olsa eğitim dalında yardım ve destek vermek, yatırım yapmak isteyen kişilerin önünü açmak için kendisi önüne bayrakla dikilirdi. Ama maalesef şu an birileri İzzet babamızın eğitime bu kadar hassasiyet gösterdiği bir dönemde üniversitenin yeni bir üniversite haline dönüşecek yeni bir yapıya karşı çıkarak İzzet babamıza da karşı çıkmış oluyorlar. Buradaki sıkıntı, basit günü yaşayan insanlara Bolu’nun ihtiyacı yoktur. Eğer böyle giderseniz İzzet babayı sıkıntıya sokarsınız. Ahmet abiye Allah uzun ömür versin, Ahmet abiden sonra vakfı da tartışılır hale getirirsiniz. Eğer bu ifadeler İzzet babayı korumak için yapılıyorsa, kimse kusura bakmasın İzzet babanın korunmaya ihtiyacı yoktur. O bizatihi Bolu’nun sahibidir” şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim