Bolu’da 10-13 Eylül 2018 tarihlerinde Sağlık Bakanlığının 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarına Yönelik planladığı hizmet içi eğitim programı arasında yer alan Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi tamamlandı.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Acil, Sağlık, Personel İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Bölge Eğitim Merkezi Eğitmenleri tarafından 4 gün süre ile teorik olarak Araç Mekaniği ve Günlük Bakım, Araç Güvenlik Sistemleri, Araçlarda Hız Problemleri, Trafikteki Özel Durumlar, Ambulanslarda siren ve Işık Kullanımı, Ambulans Kazaları ve Trafik Kazalarında Ambulansların Davranışları gibi konular anlatılmış, ayrıca trafiğe kapalı alanda özel eğitim parkurları kurularak güvenli sürüş eğitimi verildi.

Hastane Ambulanslarında ve başhekimlik bünyesinde görev yapan toplam 13 personel, düzenlenen bu eğitime kursiyer olarak katıldı. Eğitimlerin belirli aralıklarla devam edeceği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Personellerimizin belirli dönemlerde eğitimlere tabi tutulması başarıyı ve kaliteyi arttırmaktadır. Özellikle geçtiğimiz günlerde eğitmenlerimiz tarafından özenle yapılan Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi hem kendi çalışanlarımız hem de hastalarımızın güvenli bir şekilde hastanelere ulaştırılması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Eğitime özveri ile katılan tüm çalışanlarımıza meslek yaşantılarında başarılar diler, teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim