Boluspor, TFF 1’inci ligin 8’inci haftasında deplasmanda oynayacağı MKE Ankaragücü maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Kırmızı beyazlılarda sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Kırmızı beyazlıların teknik direktörü Fuat Çapa, yapılan antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör Çapa; “Bu ara her anlamda iyi geldi. Sakat olan oyuncularımız tamamen takım antrenmanlarına katıldı. Onların bazılarının biraz daha zamana ihtiyacı var. 90 dakika oynayabilmek için. Sakatlıktan dönen arkadaşlarımızın yine aynı şekilde. Biraz daha fazla zamana ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte ümit edelim, çok fazla sakatlık yaşamayalım” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“BU ARA HER ANLAMDA İYİ GELDİ”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, Milli takım arasının takıma olumlu yansıdığını ifade ederek; “Ligin ilk yarısını bu karşılaşmayla birlikte ulaşmış oluyoruz. Bugüne kadar oynamış olduğumuz karşılaşmalarda artık bazı sebep göstereceğimiz unsurlar vardı. Bunlardan ilk günden itibaren takıma katılmayan oyuncularımız vardı, transferlerimizin aralıklı gelmesi ondan sonraki süreçte sakat olan oyuncularımızın ve hazır olmayan oyuncularımızın sayısı fazlaydı. Transferin son günü aramıza 2–3 tane arkadaşımız katıldı. Onda sonraki süreçte aralıklarla katılan arkadaşlarımız oldu. Bu oyuncuların takım seviyesini yakalaması beklediğimizden uzun sürdü. Buna ilaveten de yaşamış olduğumuz sakatlıklar var. Bu ara her anlamda iyi geldi. Sakat olan oyuncularımız tamamen takım antrenmanlarına katıldı. Onların bazılarının biraz daha zamana ihtiyacı var. 90 dakika oynayabilmek için. Sakatlıktan dönen arkadaşlarımızın yine aynı şekilde. Biraz daha fazla zamana ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte ümit edelim, çok fazla sakatlık yaşamayalım. Sakatlıktan dönen arkadaşlarımızı da bir şekilde takıma adapte edip, 90 dakika katkı sağlamaları için gayret göstereceğiz” dedi.

TÜRK FUTBOLU OLARAK ÇOK ÇALKANTILI BİR DÖNEM YAŞIYORUZ HER ANLAMDA”

Türk futbolunun son dönemde çalkantılı bir dönemden geçtiğinin altını çizen Çapa; “Artık 8’inci haftaya giriyoruz. İlk devrenin yarısına ulaşmış oluyoruz. Bundan sonraki süreçte alınan her puanın değeri, çok iyi bir şekilde ortaya çıkacak. Artık takım kaliteleri, değerleri ve oyun felsefeleri de bundan sonraki süreçte daha iyi bir şekilde oturmuş olacak. Çünkü Türkiye’de maalesef ne sistemine göre oyuncu transfer edebiliyorsun nede oyuncuya göre sistem yapabiliyorsun. Bu büyük bir handikap. Bu kadar çok sirkülasyonun olduğu alanda ne sistem belirleyip oyuncu alabiliyorsun nede gelen oyunculara göre. Çünkü hepsi aynı gün gelmediği için, farklı günlerde geldikleri için bir sistem belirleyebiliyorsunuz. Bu da 7–8–9 hafta takımın oturmasına neden oluyor. Bu süreçte de ligimizin 7’inci haftasındayız. 6 tane meslektaşımızın görevine son veriliyor. Türk futbolu olarak çok çalkantılı bir dönem yaşıyoruz her anlamda. Belki bazı şeylerin dibe vurması, herkesin bilmiş olduğu sorunu harekete geçirmek için zaman olmuş olur. Çünkü Türk futbolundaki sorunu herkes biliyor. Sokaktaki insanda biliyor, futbolseverde biliyor. Maalesef yapılan tespitleri uygulamakta alınan 1–2 hatalık süreçteki iyi sonuç tamamen o tespitleri geride bırakıp, eski hamam eski tas misali devam ediyor. Bu da Türk futbolu ve takımlarımıza her anlamda zarar veriyor. Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda. Bunu gidermemiz gerekiyor. Bunları giderdiğimiz zaman artık karşılaşma konuşmak daha doğru olacak” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR BABA EVLADINI DİĞERİNDEN AYIRMAZ”

Bir basın mensubunun son hazırlık maçında kaleyi Ertuğrul Taşkıran'ın koruması ve MKE Ankaragücü maçında Ertuğrul’u kalede görürmüyüz? sorusuna Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa şu yanıtı verdi: “Oynamış olduğumuz her karşılaşmada bize gelen referanslar var. O konuda da sonuçta biz bir ekibiz. Ekipte bu konuyla ilgili olan, burayla ilgili yetkili olan arkadaşımız var. Onun düşünceleri ve görüşleri de bizim için çok önemli. Onu da dinleyeceğiz. Önümüzde 4–5 günlük bir süreç var ona da bakacağız. Ertuğrul sizinde söylediğiniz gibi gayet iyi oynadı. Ama Gökhan’ın da kötü oynadığı maçı siz söyleyin. Buradaki oyuncuların hepsi bizim oyuncumuz. Hiçbir baba evladını diğerinden ayırmaz. Her ne kadar evlatlar zaman zaman ayırdığını veya ayrım yaptığını söylese de, anne-baba için her evlat aynı değerde ve aynı sevgiyle bakılır. O açıdan biz her oyuncumuza aynı sevgiyle, aynı şefkatle bakıyoruz.”

Editör: TE Bilisim