Samsun ve Sinop merkezli iki ayrı FETÖ operasyonunda aralarında Bolu’nun da olduğu toplam 18 ilde 35 kişi gözaltına alındı. Samsun merkezli olan operasyonda gözaltına alınanlardan 13 kişi Adliyeye sevk edildi.

Aralarında Bolu’nun da olduğu Samsun ve Sinop merkezli 18 ilde yapılan operasyonlarda toplam 35 kişi göz altına alındı.

SAMSUN’DA 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Samsun merkezli İstanbul, Aksaray, Bolu ve Bursa'da 5 gün önce eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Örgüte ait kapatılan Feza Koleji ve Sakarya Dershaneleri yöneticileri ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınmıştı.

KOM Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 3'ü kadın 13 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Adliye sevk edilen şüphelilerden bazılarının örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edildi.

SİNOP’TA 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, 13 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda FETÖ/PDY'ye üye oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen 27 zanlı hakkında arama ve gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Zanlılardan 22'sinin yakalanarak gözaltına alındığı, 5'i hakkında da arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılanlardan 22 kişi Sinop, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Bolu, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Osmaniye, Samsun ve Tokat'ta yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim