Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, son günlerde gündemi meşgul eden AK Partili belediye başkanlarının istifaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eğer gerçekten FETÖ ile mücadele kapsamında bu istifalar isteniyorsa bunu ayakta alkışlayacaklarını belirten Özcan, açıklamasında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a da seslenerek, “Eğer FETÖ ile bağlantın yoksa eğer bir yolsuzluğun yoksa, kim senin istifanı isterse istesin etme kardeşim, biz senin arkanda dururuz” dedi. 

Haber: Aslı Akış

AK Partili Belediye Başkanlarının istifaları halen gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifalarının ardından kamuoyunda birçok belediye başkanının daha istifa edeceği söylentileri kulaktan kulağa dolaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da istifa edeceği yönünde söylentiler çıkmış, bu söylentiler hem Başkan Yılmaz tarafından hem de AK Parti İl teşkilatı tarafından yalanlanmıştı.

“SEÇİLMİŞ BAŞKANIN GÖREVDEN ALINMASI BENİM DEMOKRASİ ANLAYIŞIMA SIĞMIYOR”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili yine gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Özcan, “Seçilmiş bir belediye başkanının eğer yolsuzlukla ilgili suçlaması varsa içişleri bakanı gereğini yapar ve onu görevden alır. Türkiye’nin savcıları gereğini yapar ve onla ilgili adli soruşturmayı derhal yapar. Eğer belediye başkanının FETÖ ile PKK ile terör örgütü ile bağı varsa gene içişleri bakanı bunun gereğini yapar. Bu kişilerin bağlantıları yoksa, sırf Recep Tayyip Erdoğan istiyor diye bir şehrin seçilmiş başkanın görevden alınması benim demokrasi anlayışıma sığmıyor. Performanssına bakarak görevden alıyorum diyorsun. Bir Cumhurbaşkanının belediye başkanını görevden alma yetkisi yok. Adı geçen belediye başkanlarının yolsuzlukla ilgili FETÖ bağlantıları ile ilgili ciddi kuşkular olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer sen FETÖ ile mücadele adı altında bunları yapıyorsan biz de destekleyelim, hatta ayakta alkışlayalım.

Bizim Bolu Belediye Başkanımızın da bu kapsamda adı geçiyor. Ama ben oturup bunun arkasında ne var diye araştırmadım, araştırmayı da gerek görmüyorum” diye konuştu.

“BİZ SENİN ARKANDA DURURUZ”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a çağrıda bulunan Tanju Özcan, “Buradan Alaaddin Yılmaz’a çağrıda bulunuyorum. Eğer FETÖ ile bağlantın yoksa, eğer bir yolsuzluğun yoksa, kim senin istifanı isterse istesin etme kardeşim, biz senin arkanda dururuz. Ama böyle bir yolsuzluğun varsa, herhangi bir terör örgütü ile bağlantın varsa siz zaten saraydaki zatın istifanızı istemesine gerek duymadan gereğini kendiniz yapın. Performansın düşük olup olmadığına bırakın halk karar versin. Halk sandıkta bunun kararını versin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Recep Tayyip Erdoğan’ın devleti değildir, Türk milletinin devletidir. Türk milleti geçici olarak bu ülkeyi yönetme görevini kendisine verdi ama tapusunu vermedi” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim