Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AKP cephesinden gelen iddialara cevap verdi.  Köroğlu TV’de katıldığı ‘Siyaset Arenası’ programında usta gazeteciler Caner Güngör ve Mehmet Ali Atalay’ın konuğu olan Belediye Başkanı Özcan, AKP Milletvekilleri ile İl Başkanı’nın kendisiyle ilgili açıklamalarını dün yaptığı açıklamaları yorumladı.   

Başkan Özcan, kayyum atanan belediyelerle ilgili ‘neden bir şey söylemedi’ diye serzenişte bulunan Milletvekili Arzu Aydın’a “genel siyaset belediye başkanının işi değil” karşılığı verirken; ‘bayramda neden tatile gitti?’ diyen Milletvekilli Fehmi Küpçü için ise “Kendisi bayramdan bayrama Bolu’ya geliyor. Sayın Fehmi Küpçü’den daha çok Bolu’ya gelen bakan biliyorum, İçişleri Bakanı Bolu’ya Fehmi beyden daha çok geliyor. Bolu’da Semerkant Mahallesi’nin yerini bilmeyen sayın milletvekilimiz bayramda belediyenin kapısına gelmiş de buyur etmemişler mi?” sözleriyle tepki gösterdi.

Programda artık genel siyaset yapmadığını belirten Özcan, “Ben 31 Mart’tan önceki Tanju Özcan değilim.  Ben önceden genel siyasetle uğraşıyordum. O zaman AKP İl Başkanı, milletvekilleri doğal olarak benim muhatabım olabilirdi. Ama ben 31 Marttan sonra farklı bir Tanju Özcan göreceksiniz dedim. Bugüne kadar hiçbir açıklamalarına cevap verdiğime şahit oldunuz mu? Ben bir şey söyledikten bir şey söylediler cevap verme gereği bile duymadım. Çünkü genel siyasete beni çekmelerini istemiyorum.  Ben genel siyasette başarısız bir adam mıydım? Öyle olsaydı 4 sene il başkanlığı, 8 sene milletvekilliği yapamazdım” dedi.

“KAYYUM MESELESİ BELEDİYE BAŞKANININ İŞİ DEĞİL”

Milletvekili Arzu Aydın’ın ‘HDP’li 3 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili neden sessiz kaldığı yönündeki sorusuna cevap veren Özcan, “Kayyum meselesi belediye başkanının işi mi? genel siyaset işi.  Arzu hanım yorumlasın bunları. Hatta İstanbul’da ikinci yerel seçim öncesi terör örgütü liderine boykot edin çağırısı yaptırtanları da birlikte yorumlasın bence. Ben siyasete girmeyeyim” diye konuştu.

“BAYRAMDAN BAYRAMA GELEN MİLLETVEKİLİ”

Özcan, kendisi için ‘bayramda neden tatile gitti’ diyen Milletvekili Fehmi Küpçü’yü de sert sözlerle eleştirerek “Kendisi bayramdan bayrama Bolu’ya geliyor. Ben 3-4 gün tatile gittim, doğru o da bayrama denk geldi. Başka zaman bulamadım. Ama sen Bolu’ya bayramdan bayrama geliyorsun. Sayın Fehmi Küpçü’den daha çok Bolu’ya gelen bakan biliyorum. İçişleri Bakanı Bolu’ya Fehmi beyden daha çok geliyor. Beni eleştiriyorsun da önce belediye tam olarak ne iş yapar bunu bilmek lazım. Bolu’da Semerkant Mahallesi’nin yerini bilmeyen sayın milletvekilimiz bayramda belediyenin kapısına gelmiş de buyur etmemişler mi?” açıklaması yaptı.

‘HAZMEDİNCE GELECEĞİM’ DEDİ AMA GELMEDİ

Özcan, AKP’li siyasetçilerin kendisini tebrik etmediğini de tekrarlayarak, “Bu arada yeri gelmişken şunu da söyleyeyim aradan 4 buçuk ay geçti. Nurettin Doğanay ilk gün aradım diyor, milletvekilleri arkadaşlarımız arayıp hayırlı olsun bile demedi. İlk gün Fatih Metin aradı hayırlı olsun dedi, en kısa zamanda belediyeye geleceğim dedi gelmedi. Fehmi Bey hiç aramadı, Arzu hanımla da bir açılışta karşılaştık, ‘hazmedince geleceğim’ dedi ama gelmedi. En azından daha delikanlı çıktı.”  dedi.

 

Editör: TE Bilisim