Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’yu ziyaret edişinin 84’üncü yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 84. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Parkı’ndan Anıtpark’a kadar Atatürk’e saygı yürüyüşü yapıldı. Anıt Park’taki törende Atatürk anıtına çelenk bırakıldı ve Anıt Özel Defteri imzalandı. Anıt Park’taki programın ardından protokol Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde Atatürk Fotoğrafları sergisi açılışını yaptı.

Haber: Aslı Akış

Kutlama etkinliklerinin başlangıç noktası her yıl olduğu gibi Uğur Mumcu Parkı oldu. Saat 9.15’te başlayan etkinliklere Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik, İlş Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Tugay Komutan Yardımcısı P. Albay Metin Eştürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 84’üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri Bolu Valisi Aydın Baruş'a milli sporcular Edanur Sevren ve Enes Tekin’in Türk bayrağı armağan etmesi ile başladı. Vali Baruş, öğrencilerden teslim aldığı bayrağı üç kez öperek alnına koydu.

ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ

Sabah saatlerinde Uğur Mumcu Parkı’nda Atatürk’ün temsili olarak karşılanmasının ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Atatürk’e saygı yürüyüşüne geçildi. Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayan ve Belediye Bandosu ile Bayrak ve flamaların da yer aldığı “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” İzzet Baysal Caddesi’nden geçilerek Anıt Park’ta son buldu.

KUTLAMALARIN 2’NCİ ADRESİ ANITPARK OLDU

Kutlamaların 2’inci adresi Anıtpark’ta ise program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen’in anıta çelenk koyması ile devam etti.

Vali Aydın Baruş ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen Ata’nın huzuruna çelenk koyduktan sonra ise duygularını yazdığı anıt özel defterini imzaladı.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen Anıt Özel Defterinde yazdıklarında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Sayın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bugün Bolu’ya gelişinizin 84’üncü yıl dönümünde ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Türkiye geçtiğimiz günlerde iki önemli seçimi tamamlayarak Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz açısından dönüm noktası olan yeni bir döneme adım attı. 12’inci Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde önümüzdeki günlere milletimizle birlikte, bir olarak, beraber olarak ülkemizi büyütmek, devletimiz yüceltmek, gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Zatıaliniz ve değerli arkadaşlarınızla kurduğunuz Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünde hedeflerine ulaşmış, müreffeh bir ülke ve daha güçlü bir şehir için size söz veriyoruz. Allah (cc) yar ve yardımcımız olsun. Ruhun şad olsun.”

 VALİ BARUŞ ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Bolu Valisi Aydın Baruş, imzaladığı anıt özel defterinde; “Bolu halkının 84 yıl önce ilimizi teşriflerinizden duyduğu heyecan ve sevinci bugün de hissediyoruz” dedi. Baruş; “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bolu'yu ziyaret edişinizin yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bolu halkının 84 yıl önce ilimizi teşriflerinizden duyduğu heyecan ve sevinci bugün de hissediyoruz. 17 Temmuz 1934 tarihi halkımızın hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam etmektedir. 1934 yılında küçük bir şehir olan Bolu bugün sanayisi, tarımı ve turizmiyle Türkiye'nin gelişmesine önemli katkı veren illerden biri haline gelmiştir. Bolu olarak, ülkemizin önüne önemli ufukların açıldığı yeni dönemde de bu azimle çalışarak ülkemizin kalkınmasında daha fazla pay almak için gayret sarf ediyoruz. Atalarımızın bizlere emaneti olan bu aziz vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak, Türkiye Cumhuriyeti'ni yüceltmek uğrunda yılmadan ve yorulmadan mücadele etmek gerektiğini bilincindeyiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında, ülkemizi dünyanın en önemli güçlerinden biri haline getirme ve hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma yolunda Bolu olarak çok çalışacağız. Bolu insanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi ve bağımsızlığımızın kurtarıcısı olan Zat-ı Alinizi ve İstiklal Savaşı kahramanlarımızın emanetini layıkıyla yaşatmak için her zaman sorumluluğunu yerine getirme kararlılığında olmuştur. Cumhuriyetimize ve istiklalimize kasteden hainlere karşı 15 Temmuz 2016'da Bolu halkının gösterdiği duruş bu iradenin açık bir göstergesidir. Bugün olduğu gibi, gelecekte de bu iradeyi diri tutmak için sebatla mücadele edeceğiz. İlimizi ziyaretinizin yıldönümü olan bu anlamlı gün vesilesiyle, sizi ve istiklalimiz için canlarını ve kanlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Baruş’un konuşmasının ardından Bolu Gençlik Merkezinin Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen Bolu yöresine ait halk oyunları gösterisi protokol ve diğer tüm katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

 ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI

Anıt parktaki programın ardından protokol ve yürüyüşe katılanlar Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde Atatürk Fotoğrafları sergisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından sergiyi gezen protokol her fotoğraf ile ilgili bilgiler aldı.

 

Editör: TE Bilisim