2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde akademik yıl açılış töreni düzenlendi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesinde yapılan 2018 – 2019 Akademik Yıl Açılış Töreni, kampüste bulunan Atatürk ve İzzet Baysal Anıtlarına çelenk sunulması ile başladı.

Daha sonra kampüsteki İzzet Baysal heykelinin önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından BAİBÜ Kongre Merkezinde müzik dinletisi gerçekleşti.

“Üniversitemizin saygınlığını yükseltmeye kararlıyız”

Müzik dinletisinin ardından BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, açılış konuşması yaptı. Alişarlı, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, yeni öğretim yılına, yeni umutlarla başlıyor. BAİBÜ, devlet-millet iş birliğinin sembollerinden biridir. Eğitime gönül veren hayırseverlerinden aldığı güç ve akademik-idari kadrosunun özverili gayretleriyle ülkemiz yükseköğreniminde müstesna yeri olan üniversitemizi el birliği ile geleceğe taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2018-2019 yılında açılış konuşmasında değindiği gibi; Güçlü üniversiteler için dijitalleşme adımları tekrar atılmalı, dijital teknolojilerin kullanılması ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasında yer almalıyız. Verimliliği ve rekabet yönünü yükselten projeler ile bir nevi teknolojik bağımsızlığı elde ederek ülkemizin sahip olduğu verileri ve öğrettiği bilgileri hassasiyetle korumalı ve yaygınlaştırmalıyız. Üniversitelerin uluslararası açılımlar arasından da yeni bir dönemin eşiğinde olduğu bilinci ile üniversitemizin uluslararası tanınırlığını, saygınlığını yükseltmeye kararlıyız. Dünya üzerinde sesi daha fazla duyulan bir üniversite olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

“Unutmadık, unutmayacağız, unutulmayacağına eminim”

Rektör Alişarlı’nın ardından İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal konuşmasını yaptı. Bolu halkının Hayırsever İzzet Baysal’ı unutmadığını ifade eden Baysal, “şöyle konuştu; “İçinizde her yıl yapılan bu açılışlarda en çok mutluluk yaşayan kişi benim diyebilirim. 26 yıldır, başlayan bu açılışa her sene katılma imkanı buldum. Her sene yaşadığım mutluluğu katmerleyerek bir kez daha yaşamış oldum. Bu ilerlemiş yaşımda, bana bugün dahi, bu açılışa katılma imkanı veren Yüce Allah’ıma şükrediyorum. Bu üniversiteye hayat veren o yüce insanın yardımcısı olabilmek ve izinden gidildiğini görebilmek bana ayrıca büyük bir zevk ve heyecan veriyor. Kaybedeli 18 yıl oldu, görüyorum ki unutamadık, unutamıyoruz ve benden sonra da unutulmayacağına gayet eminim. Kaybedileli 18 yıl oldu ama kendisine bir kere daha Allah’tan rahmet diliyor, huzurlarınızda ona bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

“Mali olarak en güçlü belediyeyiz”

Öğrencilere Bolu hakkında genel bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Uzun yıllardır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Doğasıyla uyumlu bir şehir yapmak için uğraşıyoruz. Ben 15 yıldır bunun için çabalıyorum. Bolu’da modern, bilimsel bir belediyeciliği oluşturduğumuzu bilesiniz. Mali anlamda da güçlü bir belediyeyi oluşturmaya çalıştık. Şu an Türkiye’nin mali anlamda en güçlü Belediyesi biziz. Böyle bir yerde eğitim görüyorsunuz. Bolu nüfusunun yaklaşık 35 bini öğrencilerden oluştuğu için sosyal ve ekonomik anlamda şehre çok şey veriyorsunuz. Bundan sonra sizden şehircilik anlamında da katkılar vermenizi bekliyorum.”

Akademik yıl açılış töreninin devamında konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise İzzet Baysal’ı minnetle andıklarını söyledi. Aydın şöyle konuştu; “Bolulu olarak şehrin her noktasında eserleri ile karşılaştığımız, içlerinde okuduğumuz, hastalığımızı tedavi ettirdiğimiz yerlerin mimarı merhum İzzet Baysal’ı rahmet ve minnetle anarken onun emanetine layık-ı ile sahip çıkan Solmaz- Ahmet Baysal çiftine ve aynı zamanda İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu üyelerine hassasiyet ile teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada size hitap ederken 1993-2002 yılları arasında bu üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmış olmanın ve ya bu üniversitede öğrenci olmanın ne kadar önemli olduğunu, nasıl bir ayrıcalık olduğunu yaşayarak tespit etmiş, deneyimlemiş biri olarak duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim.

Bizce üniversitelere sadece eğitim, öğretim ve araştırma misyonlarını yerine getiren kurumlar değildir. Onlar toplum için ülkemizin 2023-2053 ve 2071 hedefleri ve güçlü Türkiye’nin inşasına azami katkıda bulunmaya çalışan ülkesini ve milletinin derdi ile dertlenen içinde yer aldığı şehrin kokusunu duyan dinamiklerinden etkilenen ve bu aziz toprakları özümseyen ve coğrafyamızın yaşadığı krize karşı vicdanının gür sesini haykıran gençler yetiştirmektir.”

Törende son konuşmayı Bolu Valisi Aydın Baruş yaptı. Baruş şöyle konuştu; “Böyle güzel bir şehirde üniversite hayatını devam ettirmek çok önemli bir şans. İnşallah bu şansı iyi bir şekilde değerlendirip, ülkemize, milletimize çok değerli fertler olarak yetişirsiniz ve gelecek hayatınızda ailenizin, milletimizin gurur duyacağı insanlar olursunuz.”

Konuşmaların ardından Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, "girişimcilik", İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise "dijital dönüşüm" konularını içeren ilk derslerini verdi.

Üniversitenin akademik yılı açılışı etkinlikleri, akşam gerçekleşecek caz konseri ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim