Irak sınırında 4 askerimizin şehit olması nedeniyle, 22 Nisan tarihinde başlayacak olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bahar şenliklerindeki müzik ve konser etkinlikleri ertelendi. Şenlik kapsamında yapılacak olan panel ve konferanslar da ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Cumartesi günü Hakkâri’nin Çukurca ilçesinin Irak sınırında, sisli havayı fırsat bilen PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit olmuş, 6 askerimiz de yaralanmıştı. Şehit ve yaralı askerlerimiz nedeniyle 22 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve 3 gün sürecek BAİBÜ bahar Şenlikleri’ndeki müzik ve konser etkinlikleri ileri bir tarihe ertelendi.

Konuyla ilgili Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada; “22-23-24 Nisan tarihleri yapılacağı ilan edilen Üniversitemiz Bahar şenliklerindeki müzik ve konser etkinlikleri, Hakkari’de teröristlerle girilen çatışmada Şehitlerimiz olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.

22 ve 24 Nisan 2019 tarihlerinde saat 14:00’de planlanan panel ve konferanslar etkinlik kapsamında yapılacaktır.” denildi.

Editör: TE Bilisim