Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Kanal 7 Avrupa kanalında yayınlanan “Meltem’le Zirvedekilerprogramına konuk olup, Gerede’yle ilgili tanıtım, kültürel, sosyal ve ekonomik bilgilerle birlikte 4,5 yılda yapılan hizmetleri izleyicilerle paylaştı.

"Meltemle Zirvedekiler" programının yapımcısı ve sunucusu Meltem Dikici'nin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Mustafa ALLAR, Gerede'ye kazandırılan yatırımlarla ve Gerede’nin sosyal, kültürel, ekonomik durumu, yöresel ürünleri ile ilgili açıklamalarda ve tanıtımlarda bulundu. Gerede'nin kadim medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anımsatan Başkan Allar; "Gerede" adının ilkçağlarda kullanılan "Kratia"dan türediğini, tarih içersinde FLAVİOPOLİS, GEREDİA, KRATYA, GERDİBOLİ, GERDÜPEBOLİ, GERDEPEBOLİ, GERDELE isimleri ile bu günki adını aldığını, kuruluşu ilk çağda Anadolu'da medeniyet kurmuş BİTİNYALILAR devrine dayandığını sırasıyla Bitinyalılar, Frigyalılar, Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslılar idaresinde varlığına devam etmiş olan bir medeniyetler diyarı olduğunu söyledi. Sözlerine şöyle devam eden Başkan ALLAR; Özellikle Osmanlı Devleti topraklarına katıldıktan sonra din ve ilim konusunda gerek zamanının alimlerinin gerek Osmanlı padişahlarının dikkatini çekmeyi başaran ilçemiz “Hafızlar Diyarı” olarak da anılmaya devam etmekte ve her geçen gün ülkemizin değerli hafızlarını yetiştirmeyi sürdürmektedir’’ dedi.

İlçenin yöresel ürünleri olan keş, kızarmış kaz, köfter, şak şak helvasını tanıtan ve ürünlerin ikramında bulunan Başkan Allar ayrıca ilçenin en büyük istihdam alanlarında biri olan deri sanayisi ve kemer imalatı hakkında bilgiler verdi.

Belediyenin çalışmaları ile ilgili konuşmasına devam eden Başkan Allar; “Cezaevi, Kentsel dönüşüm, Devlet Hastanesi Ek Binası, Alt ve Üst Arasta, Keçeli Suyu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Şehir Stadı, Okul ve Cami İnşaatları, Karma OSB ve Deri OSB’de ki gelişmeleri, asfalt, kaldırım ve park çalışmaları Gerede’nin çehresini değiştiren projeleri aktardı.

Program önümüzdeki günlerde yayımlanacak. Yayın tarihi netleştiğinde Belediye aracılığı ile bilgilendirilecek.

 

 

Editör: TE Bilisim