Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basın mensupları ile bir araya gelerek, Bolu Belediye Başkanlığı yaptığı 15 yıllık süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlıktan önce, 10 yıllık bir belediye meclis üyeliği bulunduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “15 yıldır bir belediye başkanlığı yapmadık. 10 yıl boyunca kafamızda oluşturduğumuz ‘Bolu resmini’ tamamlamaya çalıştık. Bu konuda da çok ciddi mesafeler aldık. Belediyecilikte, ‘model belediyeciliği’ oturtmak istedik. Şuanda da oturtmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu’da hizmet veren bir otelde düzenlenen toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve basın mensupları katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye meclis üyeliğinden, 15 yıllık başkanlığına kadar geçen süreç hakkında konuştu.

Başkan Yılmaz şunları söyledi; “10 yıllık belediye meclis üyeliğinden sonra Bolu’yu tanıma, problemlerini görme ve çözüm yollarını bulma konusunda, o günkü arkadaşlarımızla yaptığımız etütler ışığında ve ardından Ak Parti’nin kurulması ile beraber belediye başkanı adayı yapıldım. Bolu halkının ön görüsü ile belediye başkanlığını kazandıktan sonra, 10 yıllık tecrübemizi, Bolu’yu geleceğe taşımaya yansıttık.

15 yıldır bir belediye başkanlığı yapmadık. 10 yıl boyunca kafamızda oluşturduğumuz ‘Bolu resmini’ tamamlamaya çalıştık. Bu konuda da çok ciddi mesafeler aldık. Belediyecilikte, ‘model belediyeciliği’ oturtmak istedik. Şuanda da oturtmaya çalışıyoruz.

Mali anlamda da kendi kendine yeten bir belediye oluşturmak istedik. Şuan, söylediğim her konuda, tünelin ucunda ışık göründü.”

“Dördüncü döneme devam etseydik sistemi oturtmuş olacaktık”

3 dönem kuralı nedeniyle görevinin sona erdiğini ifade eden Başkan Yılmaz şöyle devam etti; “Eğer, dördüncü dönemde devam etmiş olsaydık, sistemi oturtmuş olacaktık. Ancak, cumhurbaşkanımızın ‘3 dönem kuralı’ dolayısıyla görevimiz sona eriyor. Yeni bir arkadaşımızla devam edeceğiz. Bu konuda bir burukluk olup olmaması konusunda herkesin bir beklentisi var. İlk gün, haberi aldığımda hafif bir burukluk oldu ama daha sonrasında çok rahatladığımı bilmenizi isterim.

3 dönemdir belediye başkanı adayı yapılırken ne zorluklarla aday olduğumu ben biliyorum. Hiç kimsenin istemediği dönemlerde, cumhurbaşkanımız bana sahip çıkarak bu görevi bana verdi ve Bolu halkı da 3 dönemdir beni belediye başkanlığı görevine getirdi. Durum böyle olunca, o sıkıntılı dönemlerde beni buraya getiren makamlar şuan farklı bir karar verdiyse, buna saygı duymak bizim görevimiz. 10 yıllık hazırlıktan sonra, göreve ilk geldiğimizde göreve kenetlenmiş, geleceğe yönelik olarak da hedefe kilitlenmiş bir belediye başkanı olarak, işçisiyle, memuruyla ekip kavramı içerisinde hedeflerimize doğru çok ciddi bir yol aldık. Bu çalışmalar esnasında, gözümüz hiçbir şey görmedi. Sadece, aşkla yoğurmaya çalıştığımız Bolu’yu inşa etmek için bazen en yakınlarımızı sıkıntıya sokarak, çiğneyerek yolumuza devam ettik.

“Şahıslar geçicidir, kalıcı olan Bolu şehridir”

Bolu’yu dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden biri yapmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Yılmaz; “Adaylık ile ilgili açıklama yapılınca bir baktık ki, benim bir yaşamım, çevrem, çoluk çocuğum varmış. Bunları unutmuştum. Yeniden bunlara kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içinde olduğumu bilesiniz. Bana bu görevi 15 yıldır aralıksız yapmamı sağlayan partime ve 3 dönemdir beni belediye başkanlığı gibi çok özel bir makama layık gören Bolu halkına ne kadar şükretsem azdır. Bu kadar yoğun çalışmadan sonra, Bolu halkı nezdinde ‘iyi iş yaptı’ diye söylenen bir noktada bıraktığım için müthiş bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Çünkü bir 5 yıl daha devam etseydik belki bizim yapacağımız bir hata, belki de çoluk çocuğumuzun yapacağı bir hata, halkın gözünde bizim algımızı değiştirebilirdi. Bu sorundan da kurtulmuş olduk. Neyin hayır, neyin şer olacağını bilemeyiz. 15 yıl boyunca, gece gündüz demeden, ekibimizle beraber, Bolu’yu, ‘dünyada yaşanılabilir en güzel şehirlerden’ biri yapmak için mücadele verdik. İnşallah, önümüzdeki süre içerisinde yeni gelecek arkadaşlarımızın sonuca ulaştıracağına inancım tam. Şahıslar geçicidir, kalıcı olan Bolu şehridir. Bu şehri, bir dünya şehri yapmak hepimizin görevi olsun.” dedi.

Editör: TE Bilisim