Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ,Bolu Belediyesinde “İşyeri değiştirme baskısı” yapıldığı ifade ederek Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a  çağrıda bulundu. Yıldız; “Bolu beyi olmak yerine, halkın safında Köroğlu olun. Bolu beyi gibi zulmetmek yerine, Köroğlu gibi hizmet edin. Emeğin ve emekçinin yanında olun” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi önünde gerçekleşen protestoya, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Bolu Hizmet-İş Sendikası Başkanı Hacer Çınar, sendika üyeleri katıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan’ın, Hizmet-İş Sendikasına üye işçilerin işten çıkartıldığı ve personele mobbign uygulandığı söyleyen Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız tepki gösterdi. Yıldız; “belediyede çalışan işçilerin işten çıkarılmayacağını ve keyfi olarak yer değiştirme yapılmayacağını” Noter huzurunda taahhüt eden belediye başkanı Tanju Özcan, mazbatayı alınca verdiği sözü unutup işçi kıyımına başladı” dedi.

“MAZBATAYI ALINCA VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU”

Celal Yıldız, Bolu Belediyesi’nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı yapıldığını söyleyerek; “31 Mart yerel seçimleri sonucu CHP’ye geçen Bolu Belediyesi’nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı acımasız bir şekilde artarak devam etmektedir. Baskılar, belediye çalışanları bakımından artık tahammül edilemeyecek boyuta ulaşmış bulunmaktadır. Seçimlerin hemen akabinde Belediye-İş Sendikası tarafından tehditle sendika değiştirmeye zorlanan işçilerin bu kez de talimatla, işyerleri değiştiriliyor. Yıllardır “büro personeli” ve “zabıta” olarak çalışan emekçiler park ve bahçelerde görevlendirildi.

Seçim öncesi 22 Mart 2019 tarihinde, “belediyede çalışan işçilerin işten çıkarılmayacağını ve keyfi olarak yer değiştirme yapılmayacağını” Noter huzurunda taahhüt eden belediye başkanı Tanju Özcan, mazbatayı alınca verdiği sözü unutup işçi kıyımına başladı. Belediye Başkanı Özcan, Yüksek lisans eğitimi yapan, lisans mezunu olan, yıllardır halkla ilişkiler personeli olarak çalışan emekçileri park ve bahçelerde görevlendirdi. Bu bir mobbingdir, kıyımdır, zulümdür, adaletsizliktir. Bu, işyeri barışını dinamitlemektir. Mobbinge maruz kalan işçiler, başarılarından dolayı birkaç kez ödüllendirilmiş personellerdir. Liyakatiyle çalışan emekçileri keyfi uygulamayla mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Emekçilere yönelik baskı Bolu kamuoyunu da rahatsız etmektedir. Huzur ve sükûnetiyle yer edinen Bolumuzun ve Bolu Belediyemizin adı, Türkiye gündemine emekçilere baskı ve zulümle gelmemeliydi. Huzurun başkentinde huzur bozulmamalıydı” şeklinde konuştu.

“YANLIŞTAN DÖNMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı noter huzurunda verdiği taahhüdü yerine getirmeye davet ettiklerini ifade eden Yıldız; “Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın işçi kardeşlerimize, işyerlerini değiştirmek suretiyle baskı uygulamasını anlamakta zorlanıyoruz. Sayın Özcan’ı 22 Mart’ta Noter huzurunda verdiği taahhüdü yerine getirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.

“BOLU BEYİ GİBİ ZULMETMEYİN”          

Kendisini, işyeri barışını yeniden tesis etmeye çağırıyoruz. Sayın Özcan, gelin, vazgeçin! Gelin, Bolu beyi olmak yerine, halkın safında Köroğlu olun. Bolu beyi gibi zulmetmek yerine, Köroğlu gibi hizmet edin. Mensubu bulunduğunuz partinin 6 Ok’undan biri halkçılıktır. Lütfen, halkçı olun.  Emeğin ve emekçinin yanında olun. Onlara köle muamelesi yapmayın. Size güvenen emekçileri keyfi uygulamalarla hayal kırıklığına uğratmayın. Size oy verenleri mahcup ve pişman etmeyin. Emekçinin alın teri ve akıl teri kutsaldır. Alın teri dökene zulmetmeyin. Baskı ve zulümle abad olunmaz” diye konuştu.

“EMEKÇİLERİ SENDİKAMIZDAN KOPARMAK MÜMKÜN OLMAYACAK”

Celal Yıldız, Hizmet-İş’in, demokratik bir sivil toplum örgütü olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarının altını çizerek;  “Faaliyetlerini ve örgütlenme çalışmalarını diyalog ve samimiyetle sürdürmektedir. Kurulduğumuz 1979 yılından bu güne 40 yılı aşkın bir süredir yerel yönetimlerde tüm siyasi partilerle çalıştık, ortak etkinlikler yaptık, birlikte projeler geliştirdik ve çalışmaya da devam ediyoruz. Belediyelerdeki sendikal faaliyetlerimizde hiçbir siyasal amaç gütmedik, çatışmaya neden olmadık. Belediye Başkanı Özcan’ın henüz sendikamızla ve sendikal faaliyetlerimizle tanışmadan göstermiş olduğu tutumlarına anlam vermek mümkün değildir. Bilinmesini istiyoruz ki, emekçileri, kendi iradi karar ve tercihleriyle gönül verdikleri sendikamızdan koparmak mümkün olmayacaktır” dedi.

“SENDİKA ÜYELERİMİZ KİMSESİZ DEĞİLDİR”

“Belediye emekçilerinin duyarlılıklarını gözetmeden, ellerini sıkmadan Hizmet-İş’ten koparmaya yönelik girişimler sonuç vermeyecektir” diyen Yıldız; “Sendikal değerlerle uyuşmayan akıl ve ahlak dışı baskılar, emekçi kardeşlerimiz nezdinde karşılık bulmayacaktır. Üyelerimizi yalan, tezyif ve iftiralarla etkilemeye, baskıyla sendika değiştirmeye çalışanları uyarıyoruz. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir. Aksi durumda, Hizmet-İş Sendikamız, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim