Bolu Türk Eğitim-Sen şubesi 13-14 Ekim tarihlerinde yönetim, denetim, disiplin kurulları ve iş yeri temsilcilerinin katılımıyla genişletilmiş istişare toplantısı gerçekleştirdi. Bayram, “Yeni üyelerle daha güçlü bir  Türk Eğitim-Sen’in var olacağını, bununda eğitimde yaşanan olumsuzları gidermede itici bir rol oynayacak” diyerek, eğitim çalışanlarını Türk Eğitim Sen ailesine katılmaya da davet etti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca eğitim çalışanlarının yaşamış olduğu sıkıntı ve baskılara ilişkin ne gibi önlemlerin alınabileceği konuşuldu.

İlgili konular hakkında konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Erhan Bayram, Yeni eğitim-öğretim yılının Türk Eğitim-Sen ailesi ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olması dileklerini sundu. Bayram, daha sonra Bolu Türk Eğitim-Sen şubesinin planladığı etkinliklerden söz etti. Özellikle iki- üç gün sürmesi planlanan “Bolu Türk Eğitim Sen Kültür Günleri” etkinliği öğretmenler tarafından heyecanla karşılandı.

Bayram, sözlerine Türk Eğitim-Sen’in bir aile olduğunu, buradaki birlikteliğin salt bir çıkar birlikteliğinden öte bir gönül ve fikir birlikteliği olduğunu söyleyerek devam etti. Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarının vicdanı olduklarını,  her ne şart altında olursa olsun doğrudan, adaletten ve liyakatten ayrılmayacakları sözünü verdi.  Son günlerde kaybettirilmeye çalışılan-  bir televizyon kanalındaki programda vücut bulan öğretmenleri itibarsızlaştırma çabalarının önünde kararlılıkla  duracaklarını ve ne pahasına olursa olsun öğretmenlik onurunu kimseye çiğnettirmeyeceklerini ifade etti.

Bayram, eğitimde her türlü paralel yapılanmalara fırsat verilmemesi gerektiğini, sendikal güçlerini kendi ikballeri için kullanarak devletin liyakat ilkesini hiçe sayan yapı ve kişilere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Türk Eğitim-Sen'in eğitim çalışanlarının çalışma yaşamına yönelik her türlü sorunlarında hassasiyetle yanında olduğunu, eğitim çalışanlarının güven kapısı olmaya devam edeceğini ifade etti. Bayram, tüm kamu çalışanlarının, kendilerini yalnızca rant kapısı gibi gören, toplu sözleşme masalarında adeta satışa getirdikten sonra üstüne kamu çalışanlarının aklıyla alay eden sendikal yapılanmalardan kurtulması gerektiğini söyledi.  Son dönemde yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle kamu çalışanlarının alım gücünün düştüğünü vurguladı. Yaşanan bu olumsuzluğu gidermenin en az gerçek enflasyon oranında zam yapılmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

Bayram, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın Türk Eğitim-Sen’in tek derdinin tüm eğitim çalışanlarının haklarını gür sesle ve kararlılıkla savunmak olduğunu ayrıca eğitim sisteminin gelişmesi, dönüşmesi ve ilerlemesi için her türlü bilimsel eleştiri ve görüşlerinin devam edeceğini, tüm bunları yaparken daha fazla eğitim çalışanın yanlarında olmalarına ihtiyaç duyduklarını, yeni üyelerle daha güçlü bir  Türk Eğitim-Sen’in var olacağını, bununda eğitimde yaşanan olumsuzları gidermede itici bir rol oynayacak” dedi. Bayram, tüm eğitim çalışanlarını Türk Eğitim Sen ailesine katılmaya davet etti.

 

 

Editör: TE Bilisim