Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ‘Sevgi Eli’ ekibinin evlerinde ziyaret ettiği yaşlılar ile bir araya geldi.

 Haber: Aslı Akış

 Bolu Belediyesi Aşevinde gerçekleşen davete Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Eli birimi, evlerinde ziyaret ettikleri yaşlılar,  hastalar ve yakınları katıldı.

2009 yılından bu yana her Perşembe evlerinde ziyaret ettikleri hastalara manevi destek verdiklerini ifade eden Başkan Alaaddin Yılmaz, aşevinde bir araya geldiği hastalar ile tek tek yakından ilgilendi. Onlarla sohbet ederek bir istekleri olup olmadığını sordu. Öte yandan, 2017 yılından itibaren bakıma muhtaç hastalara evde kişisel bakım hizmeti verildiğini, bu yılın Mayıs ayında başlayan ev temizliği ve rehabilitasyon uygulamaları da vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandığı kaydetti.

 “SAĞLIKTA İYİ BİR NOKTADAYIZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 9 yıldır hasta ziyaretleri yapıldığı ve sağlık konusunda iyi bir noktada olunduğunu vurgulayarak; “Bolu Belediyesi olarak 9’uncu yılını dolduran hasta ziyaretleri yapıyoruz. Bolu 9 yıldır sürdürdüğümüz çalışma Batının gelişmiş ülkelerinde bile yok. Şu an sağlık olarak Almanya’dan daha iyi bir noktadayız. Hükümetimizden Allah razı olsun. Bolu olarak dünyanın en iyisini yapıyoruz. Hastanın evine gidiyoruz. Sağlığın dışında başka bir problemin var mı diye soruyoruz. O evi devletin gücü ile buluşturuyoruz. Bundan dua alıyoruz.” şeklinde konuştu.

“EKİBİMİZ SAYESİNDE DUA ALIYORUZ”  

Evde bakıma muhtaç hastaların he türlü yanında olduklarını belirten Başkan Yılmaz; “Bazı hastalar yaşlı ve kilolu onların yıkaması, döndürmesi zor. Ekibimizle beraber belediye öncülüğünde hastalarımızı yıkamaya başladık. Evde ekmek yemek yapacak durumda değil yemeklerini verdik. Temizlik yapacak durumda değiller temizliklerini yaptık. Dua üzerine dua almaya çalıştık. Hasta yıkama, temizlik ekibimiz sayesinde biz dua alıyoruz. Sonra baktık ki bazı insanlarımızın dertleşmeye ihtiyacı var. Onları da boş geçmeyip iletişim haline geçildi ve terapi ekibimiz işe başladı” ifadelerini kullandı.

“SİZLER SAYESİNDE VARIZ”   

Bolu’da aç ve açıkta kalan birisi varsa bunun sorumlusu biziz” diyen Alaaddin Yılmaz; “Bolu Belediyesi öncülüğünde o devletin bütün kurumlarını içine alan bütün ekip içerisindeki organizasyonları Ayten Hanım ve ekibi yürütür. Kim hasta, kimin derdi var onların çözümü ile ilgili bütün kurumları harekete geçirir. Böyle bir hareket tarzı içerisinde insanlarımızın en mağdur olanı ile de kucaklaşma imkanı veren ekipte çalışan bütün arkadaşlarımız teşekkür ediyorum. Bizler sizler sayesinde varız. Siz olmasanız bizler görev yapma imkanına sahip olamayız. Bizler sizlerin gayreti ve duasıyla buradayız. Bunun bilinci içerisinde de hepinize hizmet etme görevi bizim. Bolu’da aç ve açıkta kalan birisi varsa bunun sorumlusu biziz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim