Bolu'da 31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı olarak 49 bin seçmenin oyuyla Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili Tanju Özcan, ilk basın toplantısını Demokrasi Meydanı'nda kalabalık bir partili grupla birlikte yaptı. Özcan; “Bu yola, Türkiye'nin en tarafsız belediye başkanı olacağız diyerek çıktık. Bunun da gereğini yapacağız" dedi.

Haber: Aslı Akış

Kesin olmayan 31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlarına göre Bolu Belediye Başkanı olan Tanju Özcan, seçimlere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Demokrasi Meydanı Köroğlu heykeli önünde konuşmasını yapan Tanju Özcan, sözlerine  “Benden selam olsun Bolu Beyi'ne, çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır. At kişnemesinden gargı sesinden, dağlar seda verip seslenmelidir’ diyerek çıktığımız yolda yolun sonuna geldik. Allah’ıma şükrediyorum, Bolu halkına da şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bizlere sahip çıktılar, 5 yıl süreyle Bolu’yu yönetme yetkisi verdiler. Bundan dolayı herkese tekrar teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

“ÇOK FARKLI BİR SEÇİM OLDU”

Tanju Özcan, çok farklı bir seçim olduğunun altını çizerek; “ Türkiye’de bu dönem seçimler biraz daha farklı oldu, ama Bolu için şunu söyleyebilirim, kağıt üzerinde bakanlar bunun imkansız olduğunu düşünüyorlardı. 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı olarak adlandırılan ittifakın toplam oy sayısı yaklaşık 26 bin 900 CHP’nin, 10 bin civarında da İYİ Parti’nindi. Yani 36 bin 900’dü, ama diğer ittifak Cumhur İttifakının oy sayısı 57 bindi. Ama her zaman söyledik, ittifaklar her zaman tutmaz. Sonuç itibariyle biz o 37 bin oyu aldık 49-50 bine getirdik, ama diğer ittifakın 57 bin olan oyu 42 bine düştü. Bu nedenle Türkiye’deki tek seçim Bolu’da oldu. Ve ben bunu sağladığınız için ben hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“BİZ BU KADAR OYU BÜTÜN PARTİLERDEN ALDIK”

Aldıkları oyda sadece CHP değil diğer partili seçmenlerinde desteklerini aldıklarını belirten Özcan “Tabi burada partili yöneticiler, teşkilatlarımızın çok büyük emeği var. Hepsine teşekkür ediyorum. Biz bu kadar oyu sadece Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti seçmeninden almadık. AK Parti seçmeninden de aldık, MHP seçmeninden de aldık ülkücü kardeşlerimizden, Saadet Partisi seçmeninden de aldık. Yani kim varsa sağolsun bizlere destek verdiler. O yüzden biz bütün Bolu’ya teşekkür ediyoruz. Tabi seçim öncesinde söyledik, ‘Biz Türkiye’nin en tarafsız Belediye Başkanı olacağız’ iddiasıyla çıktık. Bunun da gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

“MAZBATAYI ALIP GÖREVE BAŞLAYACAĞIM”

Çarşamba günü alacağı mazbata ilgili de açıklamalarda bulunan Tanju Özcan, “Yarın bir aksilik olmazsa biz size duyuracağız. Belli bir noktada toplanıp mazbatamızı almaya gideceğiz. Rakiplerimiz Sayın Fatih Metin de Turan Bey de bizi arayıp kutladılar. Dün akşam itibariyle Seçim Kuruluna yapılan bir itiraz da yoktu. Yarın bu mazbatayı alıp Türkiye Büyük Millet Meclisine götürmem gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisine gidip, o mazbatayı ibraz edip orada bir dilekçe vereceğim. Sonra süreç tamamlanmış olacak. Sonra bir aksilik olmazsa Cuma günü Cuma namazından sonra, önce söz verdiğimiz gibi belediye önünde yemin edeceğiz. Arkasından görevi teslim alıp hemen Bolu için hizmet etmeye başlayacağız” diye konuştu.

Özcan konuşmasının sonunda CHP ve İYİ Parti İl Başkanlarına ve teşkilatlarına teşekkür ederek, hangi parti olursa olsun diğer tüm ilçe belediyeleri ile birlikte Bolu’yu iyi bir noktaya getirmek için çalışacaklarını söyledi ve tüm vatandaşların Miraç Kandilini kutladı. 

“KİMSE 2 BİN 200 LİRANIN ALTINDA MAAŞ ALMAYACAK”

Başkan Tanju Özcan, belediye çalışanlarının maaşları ile ilgili soruyu yanıtlayarak, “Kimse 2 bin 200 liranın altında maaş almayacak. Bu zaten ülke genelinde verilen bir söz. Ama bunu bazıları yanlış yorumluyor. Sanki herkes 2 bin 200 lira alacakmış gibi. Belediyede üç tip işçimiz var. Belediye'nin kadrolu işçileri var. Belediye şirketinin işçileri var. Bir de İşkur üzerinden süreli gelen arkadaşlarımız var. Bunların hepsinin durumları ayrı. Ücretlerinde de farklılıklar var. Biz bunların farkındayız. Görevi teslim aldıktan sonra da bunun üzerine çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

“BU SEÇİMİN KAZANANI HALK”

Özcan’ın ardından konuşan CHP İl Başkanı Kazım Karsu;  “Bir seçim oldu. Bu seçimin kazananı halk, bu seçimin kazananı sizlersiniz. Biz kazandık diyemeyiz. Çünkü halk kazandı, sizler kazandınız, beraber kazandık. Sizin desteğinizle kazandık değerli arkadaşlarım. Yalnız bir şeyden kurtulduk. Dün bir bugün iki artık bize kimse ağır sözler söyleyemiyor. Artık biz kötü insanlar değiliz. Bu ülkenin kurucularının torunlarıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Bu seçimin kazananı yok, kaybedeni de yok arkadaşlar. Hepimiz beraber demokrasiyi, cumhuriyeti kurtardık diye düşünüyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Seçtiğimiz belediye başkanına yeni yolunda başarılar diliyorum, uğuru açık olsun” diye konuştu.

“ADALET DE KAZANDI”

Karsu’nun ardından konuşan İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş; “Değerli hemşerilerim çok güzel bir seçim ortamı yaşadık. Hep birlikte çok güzel çalışma ortamı sergiledik. Hiçbir vatandaşımızı hiçbir karşı siyasi partinin yöneticilerini ötekileştirmedik. Oralardan gelen bir takım kötü sözlere de değerli Bolulu vatandaşlarımız itibar etmediler. Verdikleri oylarla onlara inanmadıklarını, burada olan bizlerin, arkadaşlarımızın, adaylarımızın tertemiz, pırıl pırıl olduğunu, Bolu’yu yönetmeye de ehil olduklarına karar verdiler. Başkanım söyledi, halk kazandı. Evet, halk kazandı, ama adalet de kazandı. Adaletli bir seçim oldu. Hiç kimse bu seçimle ilgili hiçbir şaibe, hiçbir şey söyleyemez. Fark gayet açıktır, bizi memnun etmiştir. Bundan sonrası için Sayın Tanju Özcan ve çalışma arkadaşlarına biz siyasi parti yöneticileri olarak elimizden gelen gayreti, yardımı göstereceğiz. Önemli olan Bolu’ya hizmettir, Bolu’muzu bu görüntüden daha üst noktalara getirmektir. Hepinize desteklerinizden ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim