İslam Aleminin önemli günlerinden olan, Aşure Günü nedeniyle, Bolu Belediyesi tarafından, İzzet Baysal Caddesinde vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Bolu Belediye Aşevinde hazırlanan aşure Demokrasi Meydanında binlerce kişiye dağıtıldı. Aşure Günü nedeniyle hazırlanan aşureleri dağıtan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen Aşure Gününün tüm Müslüman alemine hayırlı olmasını dilediler.

İslam Aleminin bu önemli gününün tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini dileyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şöyle konuştu; “İslam aleminde önemli günler vardır, iki tane önemli bayramımız vardır, kandillerimiz vardır, bir de Muharrem Ayının 10’unda, Aşure Günü olarak bilinen tatlımızı dağıttığımız bir günümüz vardır. Bu geleneğin Nuh Aleyhisselam’dan geldiği ifade edilir. Bunlar insanları birleştirecek, kaynaştıracak, bir arada tutacak, önemli etkinliklerdir. Müslümanların şu an dünyadaki hali belli. Rabbimizden niyazımız şudur; Müslümanların aklının başına gelip, inandıklarını, inandıkları şekilde yaşamaları, İslam’ca yaşamalarını ve çilelerinin de bir an önce bitmesini ve dünyadaki bütün insanlara örnek olmalarını Allah nasip etsin. Bu dönemleri geçmişte yaşadık, inşallah gelecekte de yaşamayı Allah bize nasip etsin. Bu tür etkinliklerin de bunlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.“

Editör: TE Bilisim