Bolu İli Erozyonu Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği Başkanı İrfan Denizli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’yi ziyaret etti.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine yeni atanan Yasin Tepe’yi Bolu İli Erozyon Önleme ve Ağaçlandırma Gönüllüleri Derneği ziyaret etti.

Ziyarette dernek hakkında bilgiler veren BEMAD Başkanı İrfan Denizli, “BEMAD, 1996 yılında zamanın Milli Eğitim müfettişlerinden merhum Sabri İnceler tarafından kuruldu.  2012 yılında vefat etmiş olup, ölümüne kadar çok başarılı çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Örneğin: devlet hastanesi bahçesinin ağaçlandırılması, Bolu Yakuplar Köyü Erenler tepesinin ağaçlandırılması, zamanın Bolu Valisi ve ilgili profesörlerin iştiraki ile yapılan konferanslar vs gibi ağaçlandırılmış alanlarda başarı yüzde yüz olduğunu da ifade etmem gerekir.

Hepimizin bildiği gibi: erozyon, ülkeler için çok sinsi bir doğal afettir. Sadece ülkemizden bir yılda çeşit li erozyonlar sebebi ile 500 bin ton civarında verimli toprağımız göllere, denizlere ve hatta yurt dışına sürüklenerek kaybedilmektedır.8una karşılık doğal ortamda ve normal şartlarda 1 cm kalınlığında bir toprak tabakasının oluşması için 1000 yıl gibi uzun bir zamanın gerekli olduğu tespit edilmiş olduğuna göre ülkelerin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya bulunduklarını izah etmeye yeterli olacaktır. Bir avuç vatan toprağı için onca şehit verdiğimiz yerde, her yıl tonlarca verimli toprağımız sessizce ve sinsice kaybolmaktadır. Bilhassa meyili fazla ve kırık arazi yapısı bulunan ülkelerde erozyon daha fazla meydana gelmektedir. Erozyona karşı alınacak hiçbir önlem erozyonu sıfır yapamaz. Ancak asgariye indirebilir. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünün ilgili birimleri ile Tarım İl Müdürlüklerinin bu konuda çok ciddi ve başarılı çalıştıklarını biliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünün de ilkokuldan lise son sınıfa kadar bilhassa genç beyinlere iz bırakacak şekilde programlar yapıldığını memnuniyetle izliyoruz. Bizde ( BEMAD ) derneği olarak erozyonu asgariye indirebilmek için karınca kaderince ilgili birimlere destek olmaya çalışıyoruz. Yeni görevinizde başarılar diliyor, saygılar sunuyoruz.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; öğrencilere doğa sevgisini, yeşili koruma bilincini aşılamak için derneğin deneyimlerinden yararlanılacağını ve iş birliği halinde çalışılacağını söyledi.

 

 

Editör: TE Bilisim