Bolu’da ‘Bebek Dostu Destekleyici Kurum’ olma çalışmaları doğrultusunda Bolu Adliyesi’nde bebek bakım ve emzirme odası açılışı yapıldı. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Bolu Adliyesine “Bebek Dostu Kurum” belgesi verildi.

Haber: Aslı Akış

Bebek Bakım ve Emzirme odasının açılışına, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Adalet Komisyonu Başkanı Seyfi Han, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı.

Bolu Adalet Sarayı içerisine yapılan bebek bakım odası emzirme odası ve adliyede çalışan bayan personellere verilen eğitimlerin sonunda bebek dostu sertifikasını beraberinde getirdi. Bolu Adalet Sarayı Bolu’da ilk “Bebek Dostu Kurum” belgesini alan kurum oldu.

Açılışta ilk konuşmayı Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol yaptı.

“SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK KATKILARIMIZ OLDU”

Demirkol, Bebek Dostu adliye çalışmasının faydalı olacağı inancında olduğunu ifade ederek; “İl Sağlık Müdürlüğü olarak birçok projenin peşinden koşarken adliyemiz için çok büyük bir şans olan başsavcımızın peşinde koşuyoruz. Sağolsun her türlü projede hem takibi hem bizleri motive etmesi ile adliyemiz her geçen gün çok kıymetli birimler kazanmakta. İnşallah geçenlerde açmış olduğumuz sigara bırakma polikliniğimiz ile birlikte sağlık il müdürlüğü olarak ikinci katkımızı sağlamış olduk. Ben bu çok kıymetli Bebek Dostu adliye çalışmasının faydalı olacağı inancındayım. Adliyedeki arkadaşlarımıza sağlık il müdürlüğü olarak eğitimlerimizi verdik. Odanın broşür, videolar ve eğitimler ile donanması noktasında katkılarımız oldu. Bolu’nun ilki olması noktasında da hem adliyemizi hem ön ayak olması sebebiyle başsavcımıza teşekkür ediyorum. Burada istek olmasa iş olmazdı, sonuçta bunlar ekip işi” diye konuştu.

“EN KALİTELİ HİZMETİ VERME TELAŞINDAYIZ”

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, sözlerine İstanbul’da düşen askeri helikopter sonucu şehit olan askerler Allahtan rahmet yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine baş sağlığı dileyerek başladı. Yaman; “Göreve başladığım ilk günden bu yana Bolu gerçekten Allah’ın lütfu çok güzel bir şehir. Bu güzel şehirde birbirine, yasalara saygılı çok güzel insanlar yaşıyor. Dolayısıyla bu güzel şehrin güzel insanlarına da güzel hizmetler yakışıyor. Adliyemiz açıldıktan bu güne her geçen gün yenilenen hizmetler ile biz Bolulu vatandaşlarımıza buradan hizmet alan herkese en kaliteli, konforlu hizmeti vermek telaşındayız. Bu anlamda İl Sağlık Müdürlüğümüz ile iş birliği içerisinde projelerimizi gerçekleştiriyoruz. İl sağlık müdürlüğümüze ve arkadaşlarına verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BU BİR FARKINDALIK YARATMA PROJESİ”       

Önder Yaman, Adıyaman, Edirne ve Çorlu Adliyelerinden sonra Bolu Adliyesi olarak belge alındığını belirterek; “Bu bir farkındalık yaratma projesi aslında. Annelerimizin bebeklerini emzirmelerinin ve anne sütünün ne kadar önemli olduğunu tüm topluma özel kamu kurum ve kuruluşlarına tanıtmak için bu faaliyeti yapıyoruz. Aynı zamanda Bolu’da bu belgeyi alan ilk kurum olma özelliği taşıyoruz. Ülke çapında da bildiğim kadarıyla Adıyaman, Edirne ve Çorlu Adliyelerinden sonra Bolu Adliyesi bu belgeyi almış olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol tarafından Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman’a bebek dostu kurum belgesi takdim edildi.

Belge takdiminin ardından Bebek Bakım ve Emzirme Odasının açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminden sonra oda gezildi.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim