Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Merkezi tarafından Bolu’ya “Altın Bebek Dostu İl” ünvanı verildi.

Haber: ASLI AKIŞ

Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliğinde anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında Bolu “Altın Bebek Dostu İl”  ünvanını kazandı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Bolu Anne sütü ve bebek dostu hastane çalışmaları sebebiyle 'Altın Bebek Dostu İl' unvanı ile ödüllendirildi. Plaket Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Hüseyin İlter tarafından Bolu İl sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol’a takdim edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ yürütülmekte olup bu proje kapsamında 10 yıldan beri 58 ile verildi.  Bu yıl Bolu’da ödüle layık görüldü.

“ALTIN BEBEK DOSTU İL ÜNVANI ALDIK”

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile başlatılan çalışmalar kapsamında Anne sütü ve bebek dostu hastane çalışmalarımız sebebiyle Bolu olarak Bebek Dostu Altın İl ünvanımızı Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürümüz Sayın Hüseyin İlter beyefendiden aldık. Tüm ekip arkadaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Süleyman Özsarı ise twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak; “Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliğinde; anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında Bolu ilimiz “Altın Bebek Dostu İl”  ünvanı kazanmıştır. Plaketimizi Halk Sağlığı Genel Müdürümüz Dr. Hüseyin İlter tarafından takdim edildi” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim