Bolu Belediyesi bugün başlayan 11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla hazırlıklarını tamamladı. 

Bolu Belediyesi her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine el uzatacak, çeşitli etkinliklerle halkın Ramazan ayını dolu dolu yaşamalarını sağlayacak.

1150 kişiye ramazan kolisi

Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayı dolayısıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce tespit edilen 1150 ihtiyaç sahibine ramazan kolisi dağıtılacak. İçerisinde muhtelif gıda maddelerinin bulunduğu ramazan paketleri dar gelirli ailelere teslim edilerek, mübarek Ramazan ayında sofralarına destek olunacak.

Aşevinden her akşam 2 bin kişiye yemek

Ayrıca Ramazan ayı boyunca her akşam aşevinde 2 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Yine aşevinden, yatan hastası bulunan 81 haneye de her akşam sıcak yemek götürülecek.

27 mahallede toplu iftar

Geleneksel hale getirilen “mahalle iftarları” programları da bu yıl yine dolu dolu geçecek. Ramazan ayı boyunca toplamda 27 mahallede iftar programı düzenlenecek. Hayırseverlerin sponsorluğunda gerçekleşecek iftar programında mahalle sakinleri, birlikte iftar yaparak paylaşmanın ve kaynaşmanın hazzını yaşayacaklar.

İlahi grupları sahne alacak

Ramazan ayında her yıl olduğu gibi, bu yılda çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenecek etkinliklerin adresi Bolu Kent Meydanı olacak. Kurulan etkinlik sahnesinde çeşitli ilahi grupları konser vererek, Bolululara manevi havası yüksek bir Ramazan ayı yaşatacak.

Editör: TE Bilisim