31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nin ardından Bolu Belediyesi'nde ilk Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti.

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşen ve yeni meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantı açılış-yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda 13 madde görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca toplantıda, Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili, Meclis Divan Kâtibi Üyeleri, Encümen Üyeleri seçimi yapıldı. Bunun yanı sıra İhtisas Komisyonları da kurularak, üye sayıları, görev süreleri belirlendi ve üye seçimleri gerçekleştirildi.

Gizli oylama usulüne göre yapılan seçimlerde; Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne Ahmet Yılmaz, Meclis 2. Başkan Vekilliği’ne Hasan Cumhur Bandakçıoğlu, Meclis Divan Kâtip Üyeliklerine; Tahsin Mert Karagöz, Suat Orhan, Encümen Üyelerine; Mustafa Güldal, Hüseyin Ekrem Serin, Begüm Tunçel seçildi.

Açık oylama usulüne göre seçilen İhtisas Komisyonları ise şu isimlerden oluştu;

Çeşitli İşler Komisyonu:

Ahmet Fidan, Ergün Temel, Tahsin Mert Karagöz, Hacer Çınar, Kamuran Avcı

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Resmiye Kahruman, Hasan Hakan Alpaslan, Cihan Tutal, Uğur Akbay, Fatih Silin

İmar Komisyonu:

Feridun Yılmaz, Mehmet Tuna Özcan, Asuman Şentürk Tekin, Semih Dimicioğlu, Necdet Çakır

Turizm ve Tanıtma Komisyonu:

Hasan Cumhur Bandakçıoğlu, Ahmet Fidan, Suat Orhan, Hakan Özsoy, Hüseyin Türkmen

Teftiş ve Murakabe Komisyonu:

Onur Koyunoğlu, Cevat Çatladı, Suat Orhan, Hatice Dinç, Fatih Silin

“MECLİSTE TARTIŞMA YAŞANDI”

Toplantıda ayrıca, CHP grubunun komisyon üyelerine ayrılan kontenjanlarda MHP’nin de bulunması için MHP grubu adına önerge vermesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında tartışma yaşandı.

Balaban’ın başka bir grubun farklı partiden bir isim için önerge veremeyeceğini belirtmesi üzerine Başkan Özcan, MHP’li isimlerin istifa etmeleri üzerine farklı bir grup oluşturduklarının altını çizerek, “Bu istifa olayı benim dışımda yaşanan bir olaydır. Bu olay vesilesi ile ben, MHP İl Başkanımız ile de gerekli konuşmaları gerçekleştirdim. O da bana meclis üyelerinin komisyonlarda temsil edilmesini istediğini söyledi. Ayrıca üyelerimiz sizden istifa etmiştir. MHP ayrı bir grup. Mahkemenin yürütmeyi durdurma biliyorum. O kararın alakası yok. Yargı yolu açıktır. Bizde tabi ki hukukun alacağı kararı tanırız” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim