Bolu Belediyesi Ağustos Ayı meclis toplantılarının ilk oturumunda su sayaçlarına kalibrasyon yapılması için abonelere destek verilmesi maddesi görüşüldü.

Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen gündem maddesi görüşüldüğü esnada açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu yönetmelikle bütün yükümlülükler vatandaşa verilmiş. Biz de vatandaşın işini kolaylaştırmak, riskini azaltmak, cebinden çıkacağı azaltmak için belediye olarak kalibrasyon ücretlerini, kalibrasyon sonucunda saatte çıkacak arızaları, hatta saatin değiştirilmesi işini biz üstlenebiliyoruz. Bunun için de, küçük bir katkı payı koymak istedik.” dedi.

 MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu’daki bir çok sayaçta kalibrasyon için geçmesi gereken 10 yıllık sürenin tamamlandığını ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gündem maddesi ile ilgili şunları söyledi; “Hem mekanik hem de dijital saatlerin 10 yıllık süresini doldurmuş olanların, kalibrasyon, yani ölçüm hassasiyeti yapılması gerekiyor. 10 yılını doldurmuş olan mekanik ve dijital saatlerin kalibre edilmesi gerekiyor. Bu işlem şu; saati söküyorsunuz, bu saati kalibrasyon makinesine sokuyorsunuz, kalibrasyon sonucunda bir arıza çıkarsa, arızayı onarıyorsunuz, saatin değişmesi gerekiyorsa, saati değiştiriyorsunuz. Bu yönetmelikle bütün yükümlülükler vatandaşa verilmiş. Biz de vatandaşın işini kolaylaştırmak, riskini azaltmak, cebinden çıkacağı azaltmak için belediye olarak kalibrasyon ücretlerini, kalibrasyon sonucunda saatte çıkacak arızaları, hatta saatin değiştirilmesi işini biz üstlenebiliyoruz. Bunun için de, küçük bir katkı payı koymak istedik. Diğer belediyelerdeki uygulama da bu. Sadece kalibrasyon işi belediye meclisince 50 TL olarak belirlenmişti. Kalibrasyon süreci geçmiş 15 bin dijital saat var, mekanik saatlerin de neredeyse tamamının kalibrasyon süreci geçmiş. Hatta bu konuda geç kalınmış, Şubat ayının 23’üne kadar bizim bu geçmiş olanları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına kalibrasyonu yapılmış diye beyannamesi verilmesi gerekiyor. Oraya da harç ödeniyor onları da biz üstleniyoruz.”

Editör: TE Bilisim