Bolu Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi unlu mamul imalatı ve satışı yapan iş yerlerini, hayvan pazarını ve kurban kesim merkezlerini denetledi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Bolu Belediyesi ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı. Halk sağlığını ön planda tutan Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, il merkezindeki unlu mamul imalat ve satışı yapan işletmeleri, hayvan pazarını ve kurban kesim merkezlerini mercek altına aldı.

34 PASTANE, 25 FIRINA HİJYEN VE GRAMAJ KONTROLÜ

Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde Zabıta ekipleri, 34 pastane ile 25 ekmek fırına, gramaj, hijyen ve ruhsat denetimi yapıldı. Özellikle yufka ve tatlı siparişi alan gıda imalathanelerine yapılan denetimlerde ekipler, çalışanların kişisel ve genel hijyen kurallara uyup uymadığını ve gıda saklama koşullarının uygunluğunu denetleyerek ruhsat kontrolü yaptı.

HAYVAN PAZARI VE KESİM YERLERİ DENETLENDİ

Aralıksız süren denetimlerde ayrıca, açık hayvan pazarları ile açık ve kapalı kurban kesim merkezleri de unutulmadı. Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı denetimlerde yüzlerce kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvanın olduğu hayvan pazarı ile resmi 38 kurban kesim yeri, 5 Temmuz 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Kurban Hizmetleri’nin Uygulanmasına Dair Yönetmeliğe göre denetlendi.

Editör: TE Bilisim