Bolu Belediyesi, Mübarek Ramazan ayı boyunca, ‘Aşevi’, ‘mahalle iftarları’ ve ‘Gönül Sofrası’ olmak üzere toplam 140 bin kişiyi iftar sofralarında buluşturdu.

 Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi, mahalle muhtarlarının ve sponsorların da desteği ile hemen hemen her mahallede Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirdiği ‘Mahalle İftarları’, Aşevinde verilen iftar yemekleri ve Kadir Gecesi İzzet Baysal Caddesi’nde gerçekleştirilen Gönül Sofrasında toplam 140 bin kişiyi bir araya getirdi. Birlik ve beraberliğin daha da pekişmesi adına hazırlanan iftar sofralarında hemen hemen Bolu nüfusu kadar vatandaşımız hep birlikte oruç açtı.

Bunun yanında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı İmarethane Sosyal Tesisleri’nden de Ramazan ayı boyunca ihtiyacı olan 648 aile yaklaşık 5 bin kişiye gıda ve giyim yardımı yapıldı.

“BOLU HALKINA NE KADAR ŞÜKRETSEK, DUA ETSEK AZDIR”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; toplam 140 bin kişiyi iftar ile buluşturmanın Ramazan ayının bereketi olduğunu ifade etti. Yılmaz Bolu halkına ne kadar hizmet etsek azdır diyerek; “Bu kadar sayıya ulaştıysak eğer Bolu’nun nüfusuna ulaşmışız demektir. Ramazanın bereketi demektir bu. Bilhassa Kadir gecesi beklediğimiz üzerinde katılım oldu. Bizimde bazı eksiklerimiz mutlaka var. Bizim de eksiklerimizi hoş gören Bolu halkına ne kadar şükretsek, dua etsek azdır. Onlara hizmet etmek için ne kadar çalışsak azdır.  İnşallah kadir gecesinin bereketinden bütün İslam âlemi o feyzden nasibini alır. O bereket önce Bolumuza sonra ülkemize sonra İslam âlemine hayırlar getirsin diyorum. Çok önemli bir ayı idrak ettik. Şu an bayrama ulaştık. İnşallah önümüzdeki süreç çok daha iyi olacaktır hem Bolumuz için hem ülkemiz için hem Müslümanlık alemi için” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim