Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin yeni dönem açılışı ile ilgili olarak “Sevgili gençler hoş geldiniz, el ele güvenli geleceğe” hazırlattığı broşür ile güzel bir hediye paketi de tanzim etmiş, bunları sevgili öğrencilerimize ve personelimize ücretsiz olarak sunmuşlardır.

Bu üniversitenin, 20 yıllık bir akademisyeni ve araştırmacı köşe yazarı olarak, bu denli, çok anlamlı, inceden ince bir düşünceye, başta Sayın Emniyet Müdürümüz Armağan Adnan ERDOĞAN olmak üzere, diğer ilgililere köşemden teşekkür etmek istiyorum.

Sayın Okurlar;

Nezaket, para ile alınmaz ama gel gör ki anlamlı ve saygın olan yönüyle, her şeyi satın alabilir. Nezaket, insanı zor ve şiddetten daha kolaylıkla bir başka nezakete zorlar. Bilinmelidir ki nazik bir insan, anlatılan hikâyeyi her zaman ruhunda duyan kişidir. İnsana büyüklük veren şey, beşeri akıldır. Dolayısıyla, bütün bu güzellikler, zihinsel mahiyetteki ince düşüncelerin mahsulüdür. Nezaketin, saygınlığın, inceliğin, dolayısıyla güzel bir fikrin, bu nedenlerle gelecekte meyve vermemesi mümkün değildir. Konuşmadan önce düşünmek, hareket etmeden önce ölçmek, tartmak, tanımak, anlamak ve karar vermek işte bunun için önemlidir. Herkes, bir gün çeker gider ama namı, ilmi, irfanı, nezaketi ve hassas düşünceleri her zaman kalıcılığını korur. Bundan böyle, haklı, güzel, doğru ve iyi düşüncelerin gücüne, hiçbir şey engel olamaz. Çevresinde ilgi uyandırmak isteyen, başkalarına karşı ilgilenmeyi de bilir. İlgisini yitirenler, bu nedenle, gençliklerini de yitirirler. Bu arada, üniversitemiz iş merkezinde, bu hizmet için görevlerinde çok hassas, zarif ve beyanlarıyla da tertibi, düzeni, usulü ve erkânı ihmal etmeyen çok sayın polislerimize de ayrıca teşekkürlerimi iletirim.

Sayın Okurlar;

İnsanların en büyük ve hakiki asaleti, faziletten gelir, doğuştan değil. Burada önemli olan “ne verildiği değil, güzel duygular ve düşüncelerle neyin nasıl verildiğidir.” Küçük ikramlar, dostlukları daima pekiştirmiştir. Faziletli düşünceler, yaklaşımlar, ruhun güzelliği aynı zamanda iyiyi de elde etme gücüdür. Böyle ince düşüncelerinden dolayı, başta Bolu Emniyet Müdürlüğü makamı ve çok saygın personeline, gönül derunundan en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunar, tüm çalışmalarında başarılarının devamını temenni eder, sağlıklar ve engin mutluluklar dilerim. Bu arada, tüm öğrencilerimizin de başarılı olmasını gönülden diliyorum. Bugünkü yazımı, şöyle bir temenni ile bitirmek istiyorum. Devletimiz payidar, dereceniz yüce, gidişiniz doğru, ibadetiniz beğenilmiş, dualarınız da kabul edilmiş olsun.