Bolu protokolü 19 Mayıs 2019 tarihinde kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı açıklamalarda bulundu. Bolu protokolünün kutlama mesajları şöyle:

“19 MAYIS 1919 KURTULUŞ ZAFERİNE DOĞRU GİDİLEN EN BÜYÜK YÜRÜYÜŞTÜR”

Bolu Valisi Ahmet Ümit 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ümit; “19 Mayıs 1919 tarihi Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin başladığı gündür. Bu tarih milletimizin iradesinin Samsun’dan başlayıp,  tüm Türkiye’ye yayıldığı ve Kurtuluş Zaferine doğru gidilen en büyük yürüyüştür” dedi.

Vali Ahmet Ümit yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla etnik köken, mezhep, din ayırt edilmeksizin milletimizin bağımsızlık iradesiyle yürütülen İstiklal Savaşı, millet egemenliğine dayanan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet edilmiştir.

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler;

Ülkemizi bizlere vatan kılan şanlı ecdadımız, bizlere sahip olmaktan her zaman şeref duyacağınız büyük bir miras bırakmışlardır. Bizlere bırakılan bu değerli mirası layıkıyla muhafaza ederek gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en önemli görevinizdir.

Bunun için daima çalışmalı, büyük düşünmeli ve hedefleriniz doğrultusunda ilerlemekten vazgeçmemelisiniz. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.

Sizlerin, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak, Türkiye’mizin muasır medeniyet yolculuğunda çok önemli roller üstleneceğinize olan inancımız tamdır.

Bu önemli gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bizlere bu cennet toprakları miras bırakan İstiklal Mücadelemizin aziz kahramanlarını ve vatanımızın bütünlüğü için canını feda eden tüm Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, kendilerine başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

TSO BAŞKANI TÜRKER ATEŞ’İN 19 MAYIS MESAJI

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Milli Mücadele’nin 100. yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TSO Başkanı Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan yola çıkıp Samsun’a ulaşarak milli mücadelemizi başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. yılına ulaşmanın tarifsiz gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, dini, dili, ırkı, mezhebi, yaşı, cinsiyeti ne olursa olsun bu toprakları kendisine vatan saymış herkesin aynı safta düşmana karşı çarpıştığı bir mücadelenin sonucunda kurulmuştur. Bugün 100. yaşına, hedeflerle ve koşar adım ilerleyen Cumhuriyetimiz, 19 Mayıs 1919’da başlayan ve Kurtuluş Savaşı ile devam eden bu mücadelenin, bu bağımsızlık ruhunun en büyük eseridir. Samsun’da başlayıp dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılan milli mücadelemiz, Birinci Dünya Savaşı sonrasında ordusu dağılmış, ekonomisi çökmüş, ümitleri tükenmiş bir milletin tüm dünyaya örnek olmuş bir var olma mücadelesidir. Paramparça edilmek istenen vatan toprağının üzerinde, gözü dönmüş bir emperyalizme karşı milletimizin yeniden şahlanışını göstermekle beraber, aynı zamanda Amasya Genelgesi’nde de belirtildiği gibi milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağının en çarpıcı ve en güzel örneklerinden birisi olarak tarihteki yerini almıştır.

Biz iş dünyası olarak, bu toprakları bizlere ebedi yurt kılan atalarımızdan aldığımız bu mirasın öneminin ve değerinin bilincindeyiz. Bu kutsal mirası, çocuklarımızın bize emaneti olan vatanımızı ve Cumhuriyetimizi dünyanın en gelişmiş ve her yönden kalkınmış bir ülkelerinden birisi haline getirebilmek için, dün olduğu gibi bugün de, geçmişimizi asla unutmadan, her gün daha fazla artan azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle, dört bir yandan kuşatılan milletimizi yeniden ayağa kaldıran ve sonu tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir Cumhuriyet ile taçlanan milli mücadelemizin 100. yılını ve başta Cumhuriyetimizin geleceği olan gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Bolu iş dünyası adına en içten duygularla kutluyorum. Başta milli mücadelemizin baş kahramanı ve yürütücüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milletimizin ve vatanımızın istiklali için kanını döken, canını siper eden, toprağa düşen, vatan ve bağımsızlık uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

“19 MAYIS 1919 KARANLIĞIN BİTİŞİNİ MÜJDELER”

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Karsu; “19 Mayıs 1919 karanlığın bitişini müjdeler. Türk ulusunun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılını kutluyorum” dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“19 Mayıs 1919 bizim için bir sabahyıldızıdır. 19 Mayıs 1919 karanlığın bitişini müjdeler

Bir milletin bağımsızlık yolunda umutlarının yeşermeye başladığı 19 Mayıs'ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin gençlerine armağan etti. Aynı zamanda bugün, laik, demokratik Cumhuriyet'e, yüce Atatürk gibi bir öndere ve O'nun izinden yürümeye ant içmiş kuşaklara sahip olmanın gururunu da yaşıyoruz. Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdiği devrimlerle toplumu, devleti ve kurumları çağdaş bir yapıya kavuşturmuştur. Cumhuriyet yönetimi, yurttaşları yurdunun ve Devleti'nin gerçek sahibi kılmıştır. Laik ve demokratik Cumhuriyet'in kurulması, yurttaşlarımıza önemli kazanımlar sağlamış, Ulusumuza çağdaş dünyanın kapılarını açmıştır. Cumhuriyet yönetimi herkesi kucaklamış, yurttaşların tümünü eşit haklara sahip kılmış, kadın-erkek ayırımına yol açan çağdışı düşünceyi ortadan kaldırmış, bireyin özgürleşerek haklarına kavuşmasının ve onları demokratik bir ortamda kullanmasının yolunu açmıştır. Türkiye'nin varlığını koruyabilmesi ve her dönem güçlü kalabilmesi, her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk devrimlerinin yaşatılmasına bağlıdır. Geleceğimiz yönünden büyük önem taşıyan bu temel değerlere sahip çıkılması, yöneteni ve yönetileniyle tüm yurttaşlarımızın ve kurumlarımızın ortak sorumluluğudur”  şeklinde konuştu.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu açıklamasını şu şekilde sonlandırdı;  “Türk ulusunun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılını kutluyor, yüce Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum.”

“ATATÜRK’ÜN TÜRK GENÇLERİNE ARMAĞAN ETTİĞİ BAYRAMIN 100. YILI KUTLU OLSUN”

 İyi Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. Örnekbaş; “19 Mayıs 1919 bir milletin esarete, haksızlığa, yoksulluğa Mustafa Kemal’in önderliğinde başkaldırışının adıdır” dedi.

Örnekbaş, yayımladığı mesajında , 19 Mayıs’ın destansı bir mücadele olduğuna vurgu yaparak; “Cihan imparatorluğunun başkenti İstanbul oldu bitlilerle işgal edilmiş, bununla da yetinilmemiş işgal Anadolu’ya yayılmıştı. Bu işgale karşı çıkan Mustafa Kemal için yakalama kararı çıkarılmışken 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuruyla Türk Milletinin yeni bir devletle tarih sahnesinde yerini alacağı ilk adım atılmıştır.

Türk milleti 600 yıllık bir imparatorluğun sonuna gelindiğini, işgal altında bir başkentteki padişahın artık milletin umudu olamayacağını anlayarak Mustafa Kemal’in etrafında birleşmiştir. Yorgun ve fakir düşmüş bir millet, yüzyılın en büyük liderinin önderliğinde her türlü olumsuzlukla ve egemen güçlerle savaşarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Ne yazık ki yüz yıl sonra tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti’nin sembolü olan TC kaldırılmış, Mustafa Kemal’in Türk Milletine armağan ettiği bayramlar boykot edilir olmuştur. Unutulmasın ki bu Cumhuriyet Birleşmiş Milletler kararıyla ya da birilerinin inayetiyle değil, kanla canla kurulmuştur. Gerekirse yine bu vatan için canlar verilmeye hazırdır.

19 Mayıs, bir direnişin ve inancın kıvılcımının ilk adımıdır.19 Mayıs, bir varoluş mücadelesinin ilk adımıdır.19 Mayıs, 7 düvele meydan okumanın ilk adımıdır.19 Mayıs, Polatlı’ya kadar gelecek olan Yunan’ın denize döküleceği mücadelenin ilk adımıdır.19 Mayıs, yeni bir devlet olarak doğmanın ilk adımıdır. Kısacası 19 Mayıs, bir medeniyet projesi olarak mazlum milletlere örnek ve ilham verecek destansı mücadelenin adıdır. Kimsenin unutturmaya gücü yetmeyecek, dünya durdukça mazlum milletlere örnek olmaya ve ilham vermeye devam edecektir. Atatürk’ün Türk gençlerine armağan ettiği bayramın 100. Yılı kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” şeklinde konuştu.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Doğanay yayınladığı mesajda; “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ilk adımlarından olan, İstiklal mücadelesini başlatan ve Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun, vatan aşkının, hür ve müstakil yaşama kararlılığının sembolü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100’ncü yıl dönümünü büyük bir heyecan ve coşku ile kutluyoruz.

19 Mayıs 1919; dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan esaret altındaki bir geleceği reddederek, milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Atatürk’ün cumhuriyetle taçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür.

19 Mayıs 1919 tarihi Türk Milleti’nin makûs talihini değiştiren tarihî ve stratejik bir girişim olduğu gibi, aynı zamanda Aziz Milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. Bu adımla başlayan İstiklâl Savaşı’mızın, Aziz Milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığımızın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur. Cumhuriyetimiz, geride kalan yıllar içerisinde hep büyümüş ve ilerlemiş, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Aynı hedef ve idealler için bugün de millet olarak durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz.

Geleceğimizin teminatı sevgili gençler!

Ne kadar övünseniz azdır. Sizlerin, milletimizin kurtuluş ve Devletimizin kuruluş mücadelesini en iyi şekilde öğrenip dersler çıkararak, ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını bilen, yüksek idealleri olan bir nesil olarak yetişmeniz; aziz cumhuriyetimizin bekasını güvenceye kavuşturacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu mukaddes emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen vazifenizdir. Bu konuda sizlere güveniyor ve yarınlara umutla bakıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta 100 yıl önce Samsun’a çıkışı ile bağımsızlık mücadelemizi başlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim