Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odasında “Gelir Vergisi Beyanında Özellik Arz Eden Konular” adlı bir eğitim semineri gerçekleştirildi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odasında düzenlenen eğitime Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası eğitmeni Güler Güney, muhasebeciler ve mali müşavirler katıldı.

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) “Gelir Vergisi beyanında özellik arz eden konular” ile ilgili seminer düzenlendi. Gelirin unsurları, beyanname çeşitleri, gelirin yıllık beyannamede toplanması anlatıldı.

“HAZIR BEYAN SİSTEMİ İLE ÇOK CİDDİ BİR İLERLEME SAĞLANDI”

Eğitim öncesi bir açıklama yapan İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Güler Güney, her yıl Mart ayı itibariyle gelir beyan döneminin başladığını belirterek; “ Değerli meslektaşlarımıza bir takım hatırlatmalarda bulunacağız. Bunlar, gelirin unsurları, istisnalar, indirimler, bağışlar, sponsorluk harcamaları ve özellik arz eden diğer konuları 7 gelir unsuru başlığı altında hatırlatacağız. Takıldıkları noktalarda soruları cevaplayacağız. Mesleki olarak çok yoğun bir değişen gündemimiz var. Bununla ilgili de güncel ve vergi, SGK anlamında değişiklikler, kur farkları, basılı yayınlardaki KDV değişiklikleri ve özellikle teşvikler konusunda bilgilendirme yapacağım. Gelir Vergisinde Ticari Kazanç, Ücretler, Serbest Meslek Kazançları, Gayrimenkul Sermaye İradı, Menkul Sermaye İradı, Diğer Kazanç ve İratlar konusunda detayları aktarmaya çalışacağım. Özellikle kira beyanları konusunda hem meslek mensuplarımızın hem de kira beyanına tabi olan mükelleflerin sorularını cevaplayacağım. Son yıllarda Maliye Bakanlığı hazır beyan sistemi ile çok ciddi bir ilerleme sağladı” şeklinde konuştu.

“MÜKELLEFLERİMİZE LAYIKIYLA HİZMET ETMEYE GAYRET ETTİK”

Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, zor bir süreçten geçildiğini ve sık sık yasal değişiklikler olduğunu vurgulayarak; “ Bizlerde mevzuatı takip etmekte zorlanıyoruz. Dünyadaki ekonomik dalgalanmalar maalesef ülkemize de yansımakta. Bu sebeple de sık sık ekonomik dengesizlikler nedeniyle kanun tebliğ değişiklikleri olmaktadır. Bizlerde bunu takip ederek mükelleflerimize hizmet etmeye çalışmaktayız. Kanunumuz çıkalı 30 yıl oldu, 30 yıldır bu mesleği meslektaşlarımız onurla, gururla yapmaya çalışmaktalar. Çok şükür 30 yıl içinde herhangi bir yanlışımız olmadı. Ülkemize, mükelleflerimize layıkıyla hizmet etmeye gayret ettik” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim