Bolu 'da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde 49 bin 800 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karne heyecanının yaşandığı Bolu Mevlana İlkokulu ve Ortaokulunda okuyan minik öğrenciler, karnelerini Vali Ahmet Ümit’in elinden aldılar.

Haber: Aslı Akış

Bolu Mevlana İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen karne törenine; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, MHP Bolu Belediye Başkan adayı İbrahim Doğan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilerin merakla beklediği yarıyıl tatili başladı. Bolu genelindeki İlk ve ortaöğretimde öğrenim gören 49 bin 800 öğrenci karnelerini alarak büyük bir heyecan yaşadı. Karne heyecanının yaşandığı Bolu Mevlana İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle karne töreni düzenlendi. Sabah saatlerinde Bolu Mevlana İlkokulu ve Ortaokulunda gelen Vali Ümit’i okulun girişinde öğrenciler ellerinde çiçek ile karşıladı. Törende öğrencilerin halk oyunu gösterisi ilgiyle izlendi.

“ KIRIK NOTLAR DÜZELİR ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLER KIRILMASIN”

Öğrencilere karnelerini dağıtan Bolu Valisi Ahmet Ümit gazetecilere yaptığı açıklamada önemli olanın çocukların psikolojisinin iyi olması vurgusunu yaparak; “2018-2019 eğitim öğretim yılının programı çerçevesinde öğretmenlerimiz yetilmeye ve yetiştirmeye çalıştılar. Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız tatili hak etti. Eğitim öğretim hepimizin içerisinde bulunduğu ve her yaşta yaptığımız bir işlem. İnsanın her günü bir olmaz. İnsanın hayatının her dönemi bir olmaz. Zaman zaman çok başarılı olabilirsiniz. Kimi zaman başarı performansınız düşebilir. Ben özellikle velilerinden istirham ediyorum. Öğrencilerimizin, çocuklarımızın kırık notları varsa bunlara aldırmasınlar, bunlar düzelir, önemli olan gönüller kırılmasın. Önemli olan çocuklarımızın psikolojileri sağlam olsun, karakterleri güçlü olsun. Dersler konusunda öğretmenlerimiz öğrencilere gerekli katkıyı sağlar. Onlara dersleri öğretirler ve onlarda sınıflarını geçerler. Öğrencileri kırık not aldı diye hiç bir şekilde kırmayalım. Onlar bizim her şekilde evladımız. Biz onları her hal ve şartta seviyoruz. Dersleri kırık da olsa seviyoruz, çok da iyi olsa seviyoruz. Tabi ki temennimiz o ki bütün öğrencilerimiz en üstün seviyeyi, başarıyı yakalasınlar. Ama bu mümkün mü, değil. Her şeyden önce önemli olan gönül huzuru. Ben o yüzden kimsenin öğrencileri rahatsız etmemesini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

“HER GÜN OKUMAK LAZIM”

Vali Ümit, öğrencilere 15 gün boyunca dinlenmelerini önerirken her gün kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Ümit; “Ödev konusunda umarım öğretmenlerimiz yükleme yapmamıştır. Çünkü öğrencilerimizin dinlenmesi lazım. Kültürel olarak okumak lazım, her gün okumak lazım. Bu ayrı ama illa ki şunu yapacaksınız diye diretmek ayrı. Bakanlığımızın genel politikaları çerçevesinde öğretmenlerimiz öğrencilerimize gerekli uyarıda bulunmuşlardır. Öğrencilerimiz 15 gün içerisinde dinlensinler, eğlensinler. İkinci dönemde okullarına çok daha güçlü şekilde gelsinler" ifadelerini kullandı.

“DERS ÇALIŞIN DİYE BASKI YAPMASINLAR”

Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan,  Öğrenciler için mutlu bir gün olduğunu belirterek;  “Öğrenciler tatili sever, hak ettiler de zaten. Sonuç itibariyle, öğrenci kardeşlerimizi 15 günlük bir tatil bekliyor. Bence, iyi dinlensinler, bol bol oynasınlar. Bu karlı havaları değerlendirsinler, ileride bu günleri çok ararlar. Velilerimize de hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Şu 15 günlük tatilde, çocuklara ‘ders çalışın baskısı’ yapmasınlar. Bu dönem yeterince çalıştılar. Umuyorum, önümüzdeki yıllarda eğitim öğretimin kalitesi artar. Bolu’daki çocuklarımız, Türkiye’de hak ettikleri noktalara gelebilirler” diye konuştu.

Karne töreni Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekilere öğrencilerine karnelerini vermesiyle son buldu.

 

Editör: TE Bilisim