Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü kapsamında Gerede ve Mengen ilçemizde “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi” amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 Haber: Aslı Akış

 Bilgilendirme toplantısına, Bolu Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi, Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bekir Koçyiğit, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaska, Ticaret Bakanlığı Kooperatif Şube Müdürü Hacı Arslan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yardımcısı Timuçin Erem, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen, Polatlı Kadın Kooperatifi (Anadolu Bacıları) yetkilileri,  Ziraat Mühendisleri ve ilçelerdeki kadın girişimciler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı birinci 100 günlük icraat programı kapsamında yer alan “Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması” eylemini gerçekleştirilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi işbirliği çerçevesinde bir protokol imzalanmıştı.

 Ticaret İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinde görevli konu uzmanlarının katılımı ile kadın kooperatifçiliği,  destek mekanizmaları, işletme, yönetim, pazarlama, ticaret, ihracat, ürün geliştirme, satış ve pazarlama, markalaşma, coğrafi işaretler, kamu ihale mevzuatı konularında bilinçlendirme yapmak amacıyla çalışma başlatıldı.

Bu amaçla, Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gerede ve Mengen’de kadınların ürettiklerini Kooperatif kurarak ekonomiye kazandırmak için kolları sıvadı. Üretici bayanları ekonomiye kazandırmak için kadın kooperatifleri ve avantajları konulu bilgilendirme yapıldı. İlçelerde gerçekleşen seminerlerde Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı konularında işbirliği yapılması hedeflendi.

Toplantıya Ankara’dan katılım sağlayan Polatlı Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi yetkilileri de Kuruluş aşamasında ve sonrasında ki faaliyetleri, hibe projeleri ve pazarlama konularında tecrübelerini katılımcılara aktardılar.

Toplantı sonrasında Gerede Ticaret ve Sanayi Odasının da destekleri ile Gerede ilçesinde Kadın Kooperatifi kurulması yönünde bir çalışma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim