Bolu Eğitim Öğretim Hizmetleri Derneği adına organize edilen Bolu'nun en büyük ve en kapsamlı geleneksel kermesi 1 Mayıs Pazartesi günü Saat 10.00'da Karaçayır parkında açılıyor.

Bolu'da öğrenim gören öğrenciler yararına düzenlenen ve yüzlerce hayırseverin katkıları ile hazırlanan hayır çarşısı 1- 14 Mayıs tarihleri arasında her gün 09.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.

Her türlü ev tekstili, el emeği, göz nuru yatak örtüleri, iğne oyaları, fiskos örtüleri, vitrin-mutfak takımları, salon takımları, havlular, havlu kenarları ve daha nice çeyiz eşyası Bolu halkının beğenisine sunulacak.

Seçkin mağazalarda satılan, seri sonu ve defolu olmayan, imalattan halka arz edilen kaliteli bay ve bayan kıyafetleri, takım elbise, tek ceket, pantolon, gömlek ve kravatlar ile hanım pardesüsü, ipek eşarp ve daha pek çok kaliteli giyim eşyası uygun fiyatlar ile satışa arz edilecek.

Ayrıca mobilya ve seccade çeşitleri de hayır çarşısında bulunabilecek malzemelerden bazıları...

GIDA REYONLARINDA NEFİS YİYECEKLER

Gıda reyonlarında açık büfe kahvaltı, et döner, tavuk döner, kermes kebabı, iskender, sac tava, ızgara köfte, adana kebap, lahmacun, tantuni, tavuk çevirme, künefe, gözleme çeşitleri, ev yapımı pastalar, börekler, tatlılar ile sarma, çiğ köfte, mantı, köy ekmeği, sebze, meyve ve daha birçok özenle ve sağlık kurallarına riayet edilerek hazırlanmış Türk mutfağının eşsiz lezzetleri Bolu halkına sunulacak.

DEVE DÖNERİ VE OSMANLI ŞERBETİ

Farklı damak tadı arayanlar için daha önce dernek görevlileri tarafından kestirilerek hazırlanan deve etinden döner ve onlarca çeşit baharat ve meyve karışımı ile yapılan Osmanlı şerbeti de halkımızın tercihine sunulacak. Ayrıca hayır çarşısına gelenler %100 güvenilir et döner ve tavuk çevirme gibi lezzetleri de tatma imkânı bulacaklar.

AÇIK ARTIRMA İLE DEVE SATILACAK

Bolu'nun bu en büyük kermesine özel olarak getirtilen deve açılışla birlikte Bolu'nun önde gelen esnaf ve iş adamlarının katılacağı bir açık artırma ile satılarak geliri eğitim gören öğrencilere bağışlanacak.

SÜRPRİZ FAALİYETLER

Kermes süresi boyunca çocuk oyun parkında çocuklara ve gençlere yönelik sürpriz hediyeler ve etkinlikler yapılarak Bolu halkına hatıralarındaki panayır havasını ve daha fazlasını yaşamalarına vesile olacak.

“KERMESİMİZE BOLU HALKIMIZI BEKLİYORUZ VE DAVET EDİYORUZ”

Bolu Eğitim Öğretim Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kaya açılacak kermesle ilgili şunları dile getirdi: “Geleneksel olarak her yıl yaptığımız ve güzel bir şekilde organize ettiğimiz Bolu Kermesimizin bu senede hazırlıklarını yaptık. İnşallah Pazartesi günü açılışımızı yapmak üzere bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Derneğimiz yararına yapılan bu kermesimiz Pazartesi günü itibariyle 1–14 Mayıs tarihleri arasında sabah 10:00–22:00 arası halkımıza hizmet verecektir. Kermesimizdeki gayemiz, talebelerimizin tüm masraflarını karşılamakla mükellef olan derneğimizin bütçesine katkı olması için planlanmaktadır. Bu kermesimizi bu şekilde yapmak suretiyle hem Bolu’da bir panayır havası oluşturmak ve böylelikle bir şenliğe katkı olmak amacıyla da böyle bir katkısı olmaktadır. Kermesler malumunuz, insanların emekleriyle hazırlanan bir çalışmadır. Kermeslerde iki kazanç vardır. Alışveriş yaptığınız da ihtiyaçlarınızı karşılamak, verdiğiniz paranın karşılığında da bir hayır yapmış olmak. Bu en önemli husustur. Kermesler hayır çarşısı olarak ta ifade edilmektedir. Gerçekten de öyledir. Bu kermesimize Bolu halkımızı bekliyoruz ve davet ediyoruz.”

 

 

Editör: TE Bilisim