Boluspor Teknik Direktörü Giray Bulak, düzenlediği haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bulak, alınan Erzurumspor mağlubiyetine ilişkin, “Erzurumspor maçında beraberliği dahi düşünmezken mağlup olmamız bizleri üzdü. Rakibe pozisyon verirsiniz, çok dominant bir oyun oynar size karşı böyle bir şey yaşarsanız mağlup olursunuz. Böyle bir şey yaşanmadı” dedi.

HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ

Boluspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Boluspor Kulübü Karaçayır Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenledi.

“BERABERLİĞİ DAHİ DÜŞÜNMÜYORDUK”

Basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Giray Bulak, takımların kadrolarında büyük değişiklikler yaşamamasının onlar için avantaj olduğunu ve Boluspor’da 15-16 tane yeni oyuncu olmasından kaynaklı uyum sorunu yaşandığını söyledi:

“Yine tatsız bir sonucun ardından yan yanayız. Belki ligin 5 ve 6.haftalarında çok kırılmaların yaşanacağı sonuçları bekliyorduk ama böyle arka arkaya bunları yaşayacağımızı çok fazla düşünmüyordum. Kırılmaların yaşanacağını düşünüyordum. Aşağı yukarı 11-12 oyuncu gitmiş, 15-16 oyuncu gelmiş. Bir sezon yaşıyoruz. Burada uyum sorunu mutlaka olacaktır. Bu sorunu yaşarken sonuçta alacağımızı düşünüyorduk. En azından birkaç puan daha alabileceğimizi düşünüyorduk. Ama maalesef olmadı. En son oynadığımız Erzurumspor maçında beraberliği dahi düşünmezken mağlup olmamız bizleri üzdü. Rakibe pozisyon verirsiniz, çok dominant bir oyun oynar size karşı böyle bir şey yaşarsanız mağlup olursunuz. Böyle bir şey yaşanmadı. Oyunun genelinde bizde oynandı. Rakip 10 kişi kaldı ama 11 kişi oynarken de yine biz 2-3 pozisyon bulduk. Buna rağmen mağlup olduk.

“KADRO DALGALANMASI YAŞAMADILAR”

Rakiplerin şu avantajları vardı. Hatta bundan sonra oynayacağımız 3 maçta da yine geçerli Altay, Ümraniye, Balıkesirspor çok fazla kadro değişimi yaşamadı. Belki Balıkesirspor şimdi transferi açtılar onlar yaşayacaklar bu sorunu. Çok fazla kadro dalgalanması yaşamadılar. Daha bilenen oyuncuyla, daha bilenen takım anlayışıyla devam ettiler. Dolayısıyla biz bu 3 maçı birbirimizi daha iyi tanıyan bir takım olarak önümüzdeki 3 maça geçiş yapacağız.

“OYUNCULARIN GEÇ KATILMASI BİZE OLUMSUZ YANSIDI”

Erzurumspor, bir parça olgun oyuncularıyla avantajını kullandı. Obertan, Taylan hatta Scuk gibi oyuncuları kenarda tutarak takımın derinliğinin ne kadar olduğunun bir göstergesi vardı. Süper lig oyuncusuyla oynamak farklı bir şey. Bu bizden iyi oldukları anlamı taşımaz. Kadro derinliğini ne kadar kullandıklarını bizim aldığımız oyuncuların geç katılması bize olumsuz yansıdı.”

“ENTERESAN SAKATLIKLAR YAŞADIK”

Bulak, ilk 3 haftada gol atma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ama gol yememe konusunda aşama kaydettiklerini söyleyerek, “Aldığımız iki oyuncumuzu oynatamadık. Bunu biliyoruz. Transferin son günü yine iki oyuncu aldık. Mazeret üretmek değil, biz şimdi Ozan’ı transfer ettik, 1. maçta, Osmanlıspor maçında bel fıtığı olup, ameliyat edilmesi, arkasından 2. maçta da Sabri ile çıkılması, Sabri’nin bu maçtan önce sakatlık yaşayıp, yeni transfer Yavuz’un kaleye geçmesi. Bunlar bizim handikabımız oldu. Bunlar antrenman sakatlığı değil, şanssız yaşanan sakatlıklar. Adana Demirspor maçında Mutlu’yu sol bekte oynattık. Antrenmanda Mutlu, kolunun üzerine düştü kırıldı. Bu maçta Seth, kafaya çıktı, çarpıştı. Şimdi 45 gün Seth yok. Enteresan sakatlıklar yaşadık. Ama şunun çok açık söylüyorum. Bizim oyun anlamında yaptığımız birçok şeyin doğru olduğu anlamı taşıyor bu sonuca yansımadı. Gol atmakta zorlanıyoruz. Gol yememe konusunda da baya aşamamız var. Attığımız gol oranı düşük. Bunu düzeltmenin yollarını arayacağız” diye konuştu.

“İNANCIMIZ ÇOK YÜKSEK”

Teknik Direktör Bulak, transfer sezonun bitmesiyle beraber artık lige daha konsantre olacaklarını söyledi:

“Orta alanı güçlendirdik. Sami Can’ı aldık. Hücumda bir parça güçlendik. Yusuf Mert’i aldık. Daha şekilli bir kadro ortaya çıktı. Bundan sonra hem transfer yoğunlaşması yok hem de bu ekibin ne yapacağını, şehrin, bizlerin, oyuncuların konsantrasyonu artarak gidecek. Ben fikstüre baktığımda çok dalgalanma olmayacağını düşünüyorum. Alacağımız iç saha ve dış daha galibiyetlerinin bizi nerelere taşıyacağını biliyorum. Onun için hiçbir zaman moralimizi çok aşağılara çekmeden, bozmadan daha verimli çalışmaları arttırarak, oyuncuların gelişme çalışmalarını arttırarak ve bunun sonucunu alacağımızın inancı çok yüksek”

“TEK KAYBIMIZ ADANA DEMİRSPOR MAÇI”

Boluspor Teknik Direktörü Giray Bulak, ligin çok çetin bir lig olduğunun altını çizerek, deplasmanda alınan mağlubiyetlerin kayıp olmadığını ifade etti:

“Bizim ligimize baktığımızda takımların birbirleriyle eş değer olduğunu görüyoruz. Bu ligin zor, çetin bir lig olduğunu gösteriyor. Bu ligde herkes herkesi yener. İçerde yenilirsiniz, dışarda yenersiniz. Kesin böyle olacak. Onun için hiç biz şunu düşünüyoruz. Bizim iç sahada 2 puan kaybı olduğunu düşünüyorum. Adana Demirspor maçını yenseydik, bir takımın hedef koyabilmesi için içerdeki maçları kazanması lazım. İç sahadaki maçları kazanıp, dışardan puan getirdiğinizde zaten hedefi yakalıyorsunuz. Onun için kayıp olarak baktığımız Adana Demirspor maçı. Mantık olarak gelecekte bizi taşıyacak olan puan durumuna baktığımızda iç saha-dış saha oranını yakalayabilmektir. Bizim içerde 3 puan kazanıp, dışarda kazanacağımız puanlar bize katkı sağlayacak. Dolayısıyla milli takım arası. Bu milli takım arasında Cumartesi günü Osmanlıspor ile saat 15.00’te stadımızda hazırlık maçı yapacağız. Belki Pazar günü oynamayan arkadaşlarımızla U19 takımımızla sahamızda maç yapacağız. Şimdi gelen arkadaşlarımızın en azından 10-12 günlük bir süreleri var. O sürede de onları hazırlayıp, tamam olmaya çalışacağız”

“HEDEFSİZ BİR TAKIM KURMADIK”

Giray Bulak son olarak, yeni transferlerin takıma uyum sağladığında iyi sonuçları alınacağını vurgulayarak, “Biz hedeflerimizin peşinden koşacağız. Biz öyle hedefsiz takım kurmadık. Onun için tabi ki yeni kadro, yeni oyuncu. Oyuncu yeni gelmiş ilk kez antrenmana çıkmış. Sami Can ve Yusuf Mert. Bu oyuncuya ne kadar ne kadar yük bindirebilirsiniz veya bu oyunculardan beklentiniz yüksek olabilir. Çok tecrübeli, deneyimli isimler olur koyarsınız. Hakan’lar gibi olur koyarsınız. O bakımdan hepsi alışacak, birbirlerini tanıyacaklar. Bizim bir oyun anlayışımız var. Ona uyum sağlayacaklar. Yeni kurulan bir ekip Boluspor, ilk 6 içinde 3 defa olmuş. Demek ki Boluspor’un hep bir hedefi olmuş. Boluspor hedefsiz kalmayacak. Sizin kadroyu bozmamanız önemli ama rakiplerinde iyi kadro oluşturması önemli hale geliyor. Şanslı sonuçlar alabiliyorsunuz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim