Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, "Sağlık turizmi alanında 50 milyar dolarlık bütçenin en azından 2 milyar dolarını Bolu’ya kazandırmak istiyoruz." dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 2009 yılında kurularak 2010 yılında faaliyete geçen fakülte hakkında bilgi verdi.

Üniversitenin Gölköy Yerleşkesinde bulunan binasında, hem eğitim faaliyetlerini sürdüren hem de hastaların muayene ve tedavi ihtiyaçlarına cevap veren fakültenin Bolu ve çevresinin önemli bir ihtiyacını karşıladığını ifade eden Yılmaz, "Fakültemiz, 8 anabilim dalı, 28 öğretim üyesi ve 50’yi aşkın araştırma görevlisiyle Bolu ve çevresinde ağız diş sağlığı hizmetlerinin sağlanmasına çalışmaktadır. Fakültemizde diş hekimliği alanında ilgili kısımlarda dünya standartlarında tedaviler gerçekleştirilmektedir." şeklinde konuştu.

Yılmaz, fakülte hastanesinde faaliyete geçen genel anestezi ve yataklı servisinin de tam anlamıyla hizmet vermesiyle birlikte sadece Bolu'ya değil Türkiye'ye hizmet verecek bir pozisyona geldiğini söyledi.

Öte yandan Türkiye'de önemli bir oranda bulunan engelli vatandaşlara da burada rahatlıkla hizmet verdiklerini anlatan Yılmaz, "Fakültemizde, ülkemizin kanayan yarası olarak gördüğümüz engelli bireylerimizin de rahatlıkla hizmet alabileceği bir konum oluşturulmuştur. Ülkemizde bazı verilere göre yüzde 16, bazı verilerine göre yüzde 20'yi aşkın engelli bireylerimizin varlığı söz konusu. Bizim bunlara sahip çıkmamız insani bir görevimizdir. Şu anda yürütmekte olduğumuz görev nedeniyle de bunun bilincinde hareket ederek engelli vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı hizmetini rahatlıkla alabilmeleri için ortamlar hazırlanmış genel anestezi ve yataklı servisi ile hizmete girmiştir." dedi.

Yılmaz, Diş Hekimliği Fakültesi olarak rutin işleri olan eğitim, muayene ve tedavinin yanı sıra sağlık turizmi alanında da çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Fakültemiz, ülkemizin ekonomik darboğazından çıkışını sağlayabilecek önemli bir kaynağa da ev sahipliği yapıyor. Hedefimiz, ağız diş sağlığı alanında sağlık turizmini bu bölgede canlandırmak. Türkiye'de, 50 milyar doları aşan bir bütçeye sahip alanda biz de payımızı almak için fiziki şartlarımızı ayarlamak ve oluşturmak gayretindeyiz. Sağlık turizmi birimimizi kurduk. Artık bundan sonra altyapı çalışmalarına da hız vereceğiz. Sağlık turizmi alanında 50 milyar dolarlık bütçenin en azından 2 milyar dolarını biz Bolu’ya kazandırmak istiyoruz."

Editör: TE Bilisim