Bolu Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO) bayramın birinci günü Sakarya’da yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden üzen yavru köpek vahşeti ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “BOLHAYKO olarak Sakarya’da yaşanan bu vahşeti nefretle kınıyoruz. Yavru bir köpeğe yapılan bu zulüm insanlığa sığmayan bir davranıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Sakarya’da yaşanan yavru köpek vahşeti ile ilgili olarak BOLHAYKO tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sakarya’da bayramın birinci günü meydana gelen  yavru köpek vakası hepimizi derinden yaraladı.

İnsanlık tarihi boyunca iyi ve kötü hep olmuştur. Biz misyon olarak gerek insana gerek hayvana yapılan zulme sevgisizliğe ve vicdansızlığa karşıyız. Karınca misali tarafımızın belli olması adına iyinin yanında yer almaya ve dilsiz kendin ifade edemeyen bu can’ların haklarını savunmaya devam edeceğiz.  BOLHAYKO olarak Sakarya’da yaşanan bu vahşeti nefretle kınıyoruz. Yavru bir köpeğe yapılan bu zulüm insanlığa sığmayan bir davranıştır.

Hayvanlara merhamet etmek insanlık görevi olduğu gibi dinimizin de bir gereğidir. Peygamber Efendimiz (SAV)bir çocuğun kuşu öldüğü için başsağlığına giden ve her fırsatta hayvanlara iyi muamele edilmesi gerektiği söyleyen bir peygamberdir.

Yaşanan bu elim ve vicdanları derinden sarsan olayda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere konuya sahip çıkmaları ve sorumluluların biran önce cezalandırılmaları yönünde talimat vermesi ve yayınladığı twitlerle bütün vatandaşlarımızı hayvanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet etmesi bizlerin yüreğine su serpmiştir. İnşallah en kısa zamanda çıkacak olan yasa ile hayvanlara zulmedenler cezasız kalmayacaktır.

Sevgili anne ve babalar; merhametli ve vicdanlı çocuklar yetiştirin. Bu dünyanın vicdana, sevgiye ve merhamete ihtiyacı var. Yüce Allah’tan temennimiz yüreklerimizden merhamet ve vicdanın eksik olmaması; vicdansız ve merhametsiz yüreklere de vicdan ve merhamet vermesi.

Yaşanan bu yavru köpek vakasını nefretle kınıyor ve bir daha vicdanımızı sızlatacak bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim