Ne güzeldir babasının kızı olmak, ne harika bir duygudur. Sırtının dağlar kadar sağlam bildiği babasına yaslandığını bilerek yaşamak ve bunun keyfini çıkararak mutlu, huzurlu ve güvende olduğunu bilmek.

Yaşınız kaç olursa olsun baba figürü hayatınızın en önemli aktörüdür.

Kalbini bir insanın ellerine bırakmak ve onu hayatı pahasına olsa bile koruyacağını bilmek belki de bu hayattaki en büyük lütuftur. Onun için sen çok yücesin…

Hiç sıkılmadın değimli? Kendi derdin yetmiyormuş gibi evlatlarının derdiyle uğraştın yıllarca… Onların yüzünü hep güldürmek istedin... Kendi isteklerini görmezden geldin. İlk sırayı yıllarca bize verdin… Haklısın baba olmak böyle bir şey.

********

Zamanın aşındıramadığı tek duygu belki de bir evladın babasına olan sevgisidir.

Babalar, kızların hayatındaki ilk erkeklerdir. Zor, katı ya da ‘ters’ bile olsalar, yerleri hep ayrı olur... Evlendikleri erkekle babaları arasında büyük benzerlikler olması da bu hayranlığın uzantısıdır...

Bağlılığını da gösteremez utanırlar, fazla öpemez, kucaklayamazlar, çünkü onlara öyle öğretilmiştir. Kaya gibi dik, güçlü, asla eğilmeyen biri olmalıdır erkekler. Hiç bir şeye ağlamamayı öğretilmiş. Babalar sadece kızları evinden giderken ağlarlar doya doya.

Hayatları boyunca kızlarına daha özel bir sevgi beslerler ve kızları için çok daha korumacı olur babalar. Babalarımızın en büyük ve gerçek güçleri duygusal olmaları, şefkatli ve nazik olmalarıdır. Kızlar aslında en çok babalarına kırılır, en çok babalarıyla mutlu olurlar.

Oğullarına karşı daha sert ve meydan okurcasına tavır takınan babam, bana karşı daha yumuşak ve toleranslıdır. Yelkenleri daha çabuk indirir

Küçük ya da büyük olsun her yaşta evlatlar anne ve babalarına sığınırlar. Her zorluk babanın kanatları altında bir dert olmaktan çıkar, uçar gider. Bu sebeple de bir babaya sahip olmak, dünyanın en güzel duygularından biridir.

Bu arada bunu söylemesem asla olmaz J Senin küçük bir kopyanım.

Herkesin küçükken hayran olduğu bir süper kahramanı oluyor. Yıllar geçse de, büyüsem de sen hala daha benim kahramanımsın.

BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN… Seni dünyalar kadar çok seviyorum…