Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan Meclis İçişleri Komisyonu’nda erken emeklilik düzenlemesi hakkında açıklamada bulundu. Özcan; “Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için bir önerge hazırladık. HDP, MHP ve AKP ortak önerge ile geri çekti o maddeyi. Biz bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 Özel Haber: Aslı Akış

 Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yaptığı açıklamanın çok ağır olduğunu vurguladı. Özcan; “Bir hakaret etmediği kaldı. Biz oy devşirmek için söz verenlerin bu sözlerini nasıl yediklerini kendimiz gördük. Bütün Türkiye’ye de bunu anlatacağız. Verdikleri sözlerin aksine hareket ettiklerini bütün topluma anlatacağız. Herkes gerçekler ile yüzleşecek” diye konuştu.

 CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP’nin korucularla ilgili emeklilik düzenlemesine emeklilikte yaşa takılanların taleplerini eklemek için önerge hazırladıklarını söyledi. Ancak CHP’nin önergesinin işleme alınmadığını, maddenin AK Parti, MHP ve HDP tarafından farklı gerekçelerle teklif metninden çıkarıldığını belirtti.

Emeklilikte erken yaşa takılanlar için önerge hazırladıklarını ifade eden Tanju Özcan; “İçişleri komisyonu toplantısı vardı. Bende komisyonun üyesiyim. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümü için bir önerge hazırladık. Bir defaya mahsus hak ettikleri emeklilik hakkını sağlamak için. Hatta bu birinci madde köy korucularına erken emeklilik getiren bir düzenleme idi. Onunla birlikte tartışılması için önerge verdik. Ancak bizim önergemizi oylatmamak için kendi yasa tekliflerini HDP, MHP ve AK Parti ortak önerge ile geri çekti o maddeyi. Sonra biz ısrarla yeni bir madde olarak teklif metnine sokmak istedik. Bunu da reddettiler” şeklinde konuştu.

 “HAKSIZ BİR DURUM VAR”

Bütün partilerin emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözeceğine dair söz verdiğinin altını çizen Özcan; “Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi dışında somut adım atan olmadı. Sözün gereği olarak yasa teklifi vermiş MHP, İYİ Parti, HDP. Tabi şunu belirteyim İYİ Parti’nin üyesi bu noktada bize destek verdiler MHP VE HDP’den farklı olarak.  Buradaki olay emeklilikte yaşa takılanlar meselesi 1999’dan önce sigortaya giriş yapan insanlara kanun 5 bin iş günü prim ödemen ve 25 yıl çalışman kaydıyla ben seni emekli ederim diyordu. Daha sonra çıkartılan yasa ile burada yaş sınırı getirildi. Olay şuna benziyor, siz futbolcu olarak 90 dakikalık bir maça çıkacağınızı bilerek oyuna giriyorsunuz ama maçın 60’ıncı dakikasında birileri diyor ki; maçı 90 dakikadan 120 dakikaya çıkarttık. Böyle haksız bir durum var” ifadelerini kullandı.

“BİR HAKARET ETMEDİĞİ KALDI”

Tanju Özcan, EYT ile ilgili olarak genel kurulda tekrar bir görüşme yapılacağını belirterek;  “Biz sorunu çözmek için bugün genel kurulda bu yasa görüşmeleri yapılacak. Orada da geniş olarak anlatacağız. Topluma da teşhir edeceğiz AKP, MHP VE HDP’yi. Verdikleri sözlerin aksine hareket ettiklerini bütün topluma anlatacağız. Herkes gerçekler ile yüzleşecek. Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasını dinledim. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çok ağır bir konuşma yaptı. Neredeyse o insanları suçladı. Onların bir suçu yok ki. Bir hakaret etmediği kaldı. Biz oy devşirmek için söz verenlerin bu sözlerini nasıl yediklerini kendimiz gördük. Bütün Türkiye’ye de bunu anlatacağız. Israrla bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim