Bolu Belediyesi Basın Sözcüsü Rasim Özdemir, belediye asansöründe çalan 10. Yıl Marşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çalınan marşın, Atatürk’ün Bolu’ya gelişi nedeniyle çalındığını söyleyen Özdemir, bundan sonra önemli günlerin anlam ve önemini belirten başka marşlar ve müziklerin çalınacağını ifade etti.

Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “T.C. Bolu Belediyesi asansörlerinde çalan 10. Yıl marşı ile ilgili son günlerde 10. Yıl Marşını itibarsızlaştıran anlamlandıramadığımız gereksiz eleştiriler yapılmaktadır. Bolu Belediyesi olarak bu konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği hissettik. Net bir şekilde belirtmek isteriz ki; “10. Yıl Marşı” belediye asansörlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 85.yıldönümü kutlamaları çerçevesinde çalınmıştır. Türk’ün Kurtuluş Savaşının ve Cumhuriyet destanının en güzel mısralarla anlatıldığı marşlardan biri olan 10. Yıl Marşı tıpkı Plevne ve Mehter Marşımız gibi Türk Milletinin tarihleriyle, kahramanlıklarıyla, Cumhuriyet ve çağdaşlık seviyeleriyle övündüğü, milli duygularımızın kabardığı marşlarımızdan biridir.

“Türk’üz: Cumhuriyet’in göğsümüz tunç siperi;

Türk’e durmak yaraşmaz, Türk önde, Türk ileri!

Bir hızda kötülüğü, geriliği boğarız,

Karanlığın üstüne güneş gibi doğarız.” mısralarından kimlerin neden rahatsız olduğunu kamuoyunun takdirlerine sunarız.

Ayrıca belirtmek isteriz ki 17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişi kutlamaları kapsamında çaldığımız 10. Yıl Marşı gibi, önümüzdeki aylarda da günün anlam ve önemini belirten, gerek milli ve manevi gerekse dini hassasiyetlerimizi içeren marşlar ve müzikler çalacaktır.”

 

Editör: TE Bilisim