10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bolu’nun önemli isimleri kutlama mesajları yayımladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları şöyle:

Bolu Valisi Ahmet Ümit

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili araçlarından birisidir.

Basın çalışanları da, toplumun bilgi edinme ve haber alma ihtiyacını karşılamanın yanında, ülke yararına her konuda toplumu aydınlatma gibi önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Bu önemli görevi icra eden, kişilik haklarına saygılı, meslek etiğini her türlü menfaatin üstünde tutan bir sorumluluk anlayışı ile mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri esnasında hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyor, çalışan gazetecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz

Kamu yararı gözeterek, sorumlu yayıncılık anlayışıyla, etik değerlere bağlı, doğru, tarafsız ve objektif habercilik, demokratik toplumların olmazsa olmazıdır. Toplumun doğru bilgiye ulaşmasında basın mensuplarının çabaları kadar vicdanlarının da rolü büyüktür. Milli Mücadele yıllarından 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına kadar ülkemizin kaderini etkileyen en önemli dönem ve olaylarda basınımızın vicdanlı kalemlerinin sergilediği tutum, bu mesleğin demokrasiler için ne kadar vazgeçilmez olduğunun bir kez daha anlaşılmasını sağlamıştır. Mesleğin tüm zorluklarına rağmen kalemini daima doğrudan yana kullanarak görevini fedakarca yerine getiren tüm değerli basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.  Bu vesileyle görevlerini ifa ederken hayatını kaybeden ya da yaralanan basın mensuplarımızı rahmet ve şükranla anıyor; tüm gazetecilerimize meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin

Basın mensupları, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkımızın haber alma özgürlüğünün ve hakkının yerine getirilmesi noktasında gecesini gündüzüne katarak çalışan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören fedakar kişilerdir. Özellikle kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu kapsamda şehrimizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde yerel gazetelerin de etkin bir rolü bulunmaktadır. Bununla birlikte gerek yerel yönetimlerin, gerekse hükümetimizin çalışmaları ve politikalarının kamuoyuna doğru anlatılması noktasında da yerel basının büyük katkıları olmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler ile Bolu kamuoyunu ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla bilgilendiren tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, zorlu vazifelerinde başarılar dilerim

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan

Halkın haber alma ve bilgi edinme hakkının teminatı olan gazetecilik, en dinamik ve zor mesleklerden biridir. Basın;  toplumun her kesiminin sesi olması ve yol gösterici olması bakımından büyük önem arz etmektedir. Bu bakımdan da basın özgürlüğünün tam olması gerekmektedir. Basın mensuplarının ilkeli, tarafsız ve cesurca bir tavır sergilemeleri, toplumun basına olan inancını ve güvenini koruyacaktır. Son dönemlerde, Gazetecilik mesleğinin idealleri ve ilkeleri,  siyasi baskı ve tehditler karşısında zor günler geçirmekte. Birçok basın emekçisinin işine son verilmekte, çalışan gazeteciler iş güvencesinden yoksun olarak görev yapmaktadır.  Bunun önlenmesi için;  gazeteci, yazar ve medya çalışanlarının maruz kaldığı işten attırma, ambargo, hukuksuz yargılama, sansür ve hakaret davaları gibi uygulamaların önüne geçilerek gazetecilik mesleğine itibarının geri verilmesi gerekmektedir.

Basın ve medya dünyasının arzu edilen özgürlük ortamına kavuşması dileğiyle, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, basın emekçisi arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay

10 Ocak 1961’de basın çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını düzenleyen 212 Sayılı yasanın yürürlüğe girmesi nedeniyle bugün Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Başta ilçemizde görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu önemli gün dolayısıyla basının ne kadar önemli bir güç olduğunun bir kez daha altını çizmek gerekiyor. Bir ülkede yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak yer alan basın, kamuoyunun bilgi almasının yanı sıra demokrasinin gelişimi açısından da büyük öneme sahiptir. Basın mensupları kamu yararına yapılan meşakkatli, zorlu ve özveri gerektiren bir mesleğin mensuplarıdır.

Tarafsız, ilkeli ve basın ahlâkını gözeterek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına ter döken tüm gazetecilerimizin çabaları takdire şayandır. Bu görevi ifa ederken yaşadıkları zorluklar, şüphesiz basın emekçilerinin yaptıkları işi çok daha kutsal kılmaktadır.

Toplumun haber alma hürriyetinde üstlendiği rolü hakkıyla yerine getiren gazetecilerimiz, demokrasinin gelişmesi ve toplumsal bilincin oluşturulması konusunda çok değerli katkılar sağlamaktadır.

Bugün habere ulaşmak teknolojik imkânlar dâhilinde daha kolay olsa da bu durum basın mensuplarının mesleklerine verdikleri emek ve özveri açısından bir şey değiştirmemiştir. Basın mensuplarımız bugün de mesleklerini her türlü şartta ve zamanda icra etmektedirler. Başta ilimizde görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.  Bu önemli mesleğin mensuplarına saygı ve sevgilerimi sunar; çalışma hayatlarında başarılar dilerim.

Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Çetinkaya

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Gazeteciler bir toplumun yönlendiricileri ve yol göstericileridir. Yaptıkları doğru ilkeli ve tarafsız yayınlarla toplumun vicdanı yansıtmaktadırlar. Bunun yanında kamuoyunu bilgilendirirken yönetilenler adına yönetenleri denetlerler. Demokrasimizin en sağlık şekilde yürümesinde büyük rol oynarlar. Maalesef Türkiye’de basın üzerinde baskılar artmıştır ve bir kısım medya güvenirliğini ve tarafsızlığını yitirmiştir. Lakin bu baskılara boyun eğmeyen her zaman ve her yerde hak, hakkaniyet ışığında doğruyu söyleyerek toplumun vicdanı olmaya devam eden gerçek basın emekçilerini görmek geleceğe dair olan umutlarımızı taze tutmaktadır. Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı olarak bu onurlu görevi yerine tüm basın emekçilerinin gazeteciler gününü tüm içtenliğimle kutluyoruz.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak

Bu gün sadece gazetecilik mesleğinin mensupları açısından değil, onların açtıkları pencereden dünyayı takip eden vatandaşlar açısından da son derece anlamlıdır. Zamanın canlı tanığı olan gazeteciler, kalemlerini tarafsız, özgür ve halkın yararına kullanabildikleri ölçüde dünyanın daha yaşanabilir hale getirilmesi için hizmet verebileceklerdir. Toplumsal bilinçlenmede katkı sahibi olan gazeteciler, aynı zamanda demokrasimizin standartlarının yükselmesini de sağlamaktadır.

Üstlendikleri görevleri itibarıyla kamusal denetim işlevi de gören gazeteciler, ekonomiden siyasete, kültürden edebiyata, spordan sanata kadar hayatın her alanından bizleri haber sahibi yaparak, mesleklerinin değerini de kendileri fark ettirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle yaşadığımız dünyayı küçük bir pencereden bizlere sunan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş

Basın teşkilatımız, 19. yüzyıldan bu yana halkın doğru ve zamanında bilgilendirilmesi misyonunun yanı sıra içinde yaşadığımız toplumun genel normları, hukukun ve basının ilkeleri doğrultusunda toplumun sesi, sağduyusu olarak halk ile yönetim arasındaki köprü görevini yerine getirmektedir. Atatürk’ün ifade etti gibi ‘Milletin müşterek sesi’ olan basın teşkilatımız, bugün gerek demokrasimizin, gerekse günlük yaşantımızın vazgeçilmez unsurlarından birisi haline gelmiştir.

Bolu iş dünyası adına halkın haber alma hakkı doğrultusunda toplumun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi için her şartta görevlerini büyük bir özveri ve sorumluluk duygusuyla yerine getirme gayreti içinde bulunan basınımızın kıymetli çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Bugüne kadar basın camiası içinde gece-gündüz demeksizin emek ve mesai harcayan tüm meslek mensuplarına Bolu iş dünyası adına teşekkür ediyor, başarılarla dolu bir meslek hayatı diliyorum.

MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İbrahim Doğan

Belediye Başkan Adayı İbrahim Doğan, gazeteciliğin demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Doğan, “İnsanlara sağlıklı ve doğru haber akışı sağlayan basın mensuplarının üstlendiği görev oldukça önemlidir. Halkımızı bilgilendirmek için mücadele eden tüm basın mensubu arkadaşlarımız takdirin en büyüğünü hak ediyor. Halkımızın aydınlatılması ve bilgilendirilmesi için, zor şartlarda görevleri peşinde koşan, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan gazetecilerimiz her türlü övgüyü ve takdiri hak ediyorlar. Demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olan basının tarafsızlığı, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli yere sahiptir. Bu kadar önemli bir görevi icra eden tüm basın mensuplarının ve özellikle de Bolu’nun habere ulaşmasında aktif görev alan basın mensubu kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

 

 

 

Editör: TE Bilisim